Articole despre 'morcovi'

MORCOVII previn ÎMBĂTRÂNIREA pielii și formarea RIDURILOR

// Adaugă comentariu

Aspectul pielii reflectă de multe ori sănătatea noastră interioară, întocmai ca o oglindă. De aceea se spune că frumusețea vine din interior. Cercetătorii au descoperit că între alimentație și sănătatea pielii există o legătură importantă. Oamenii de știință sunt extrem […]

MORCOVI fermentați cu ghimbir și turmeric, la borcan – un remediu probiotic care crește IMUNITATEA împotriva bolilor (rețetă simplă)

// Adaugă comentariu

Acest amestec fermentat posedă toate proprietățile terapeutice ale morcovului, ghimbirului și turmericului, plus beneficiile bacteriilor bune (probiotice) dezvoltate în urma procesului de fermentare. Morcovi fermentați – rețetă Rețeta este foarte simplă. Se prepară în 30 de minute. În loc de […]

MORCOVUL ca medicament – recomandările fitoterapeutului Ovidiu Bojor

// 3

Spre deosebire de multe alte alimente, morcovii au fost folosiți inițial ca medicament, și mai apoi ca o sursă obișnuită de hrană. În ultimii ani, sucul din morcov a ajuns foarte renumit pentru efectele sale terapeutice, inclusiv împotriva cancerului. Ce […]

Un compus din MORCOV scade riscul de CANCER

// Adaugă comentariu

La fel ca sfecla roșie, morcovul este unul din alimentele care în practică s-au dovedit eficiente în prevenirea și chiar tratarea bolilor canceroase. Deși experții recomandă consumul de morcovi de ceva timp, abia de curând s-a descoperit compusul responsabil pentru […]

De ce e bine să mâncăm MORCOVI cruzi în fiecare zi – 10 beneficii

// 3

♣ Reduc riscul de cancer Alfa-carotenul și flavonoidele din morcovi au fost asociate cu riscuri mai mici de cancer, în special de cancer pulmonar. Carotenoidele din morcovi sunt substanțe naturale, mult mai benefice și sigure decât suplimentele de beta-caroten din comerț, […]

Cura cu Morcovi și Ridichi – Efecte Benefice

// Adaugă comentariu

Salatele de crudități sunt astăzi văzute de nutriționiști ca niște supraviețuitoare ale alimentației sănătoase. Salata de morcovi și ridichi este un aperitiv bogate în vitamine și minerale, pe care organismul nostru îl va primi și absorbi cu multă poftă. Salată […]

Morcovii – proprietăți și utilizări terapeutice

Morcovii – proprietăți și utilizări terapeutice

// 3

Morcovi sunt legume viu colorate, dulci și suculente. Fac parte din categoria „super-alimentelor”, alături de pătrunjel și țelină, două din rudele sale. Morcovii ajută la prevenirea cancerului, întăresc vederea, înfrumusețează pielea, combat bolile de inimă și îmbătrânirea precoce. Aveți nevoie […]

Dulceață de Morcovi cu Portocale – Rețetă

// 1

Morcovii sunt printre cele mai versatile legume din lume, disponibili în toate anotimpurile, fiind numite pe bună dreptate o rădăcinoasă universală. Rădăcina de morcov este partea principală comestibilă, care poate fi consumată crudă, sub formă de suc, la salate, la […]