Este atât de ușor să ne păstrăm sănătatea, dacă suntem atenți la ce mâncăm! Alimentele vegetale sunt cea mai bună sursă de hrană, de întreținere și de protejarea a corpului. Cele mai multe îmbolnăviri se petrec din cauza excesului alimentar […]

Este atât de ușor să ne păstrăm sănătatea, dacă suntem atenți la ce mâncăm! Alimentele vegetale sunt cea mai bună sursă de hrană, de întreținere și de protejarea a corpului. Cele mai multe îmbolnăviri se petrec din cauza excesului alimentar […]
Americanii prepară des această băutură aromată toamna, când merele sunt în sezon. Se numește „Mulled Apple Cider”, care înseamnă „cidru de mere fierte”. Este o rețetă binevenită în perioada rece a anului, când organismul nostru simte nevoia de băuturi calde […]
Am descoperit o prăjitură sănătoasă de post, din mere și unt de arahide. Se face foarte ușor și repede, din ingrediente minime. Spre deosebire de prăjiturile clasice, această rețetă nu conține făină de grâu, nici ulei sau alte grăsimi. Nu […]
Un măr pe zi ține doctorul departe! Această zicală are un sâmbure de adevăr în ea. Un studiu apărut în jurnalul academic „JAMA Internal Medicine” a evaluat legătura dintre consumul zilnic de mere și frecvența vizitelor la medic. La studiu […]
√ Articol documentat Numeroase studii au arătat că dietele bogate în fructe și legume pot ajuta la prevenirea bolilor. În ceea ce privește merele, consumul acestora a fost asociat cu un risc mai mic de cancere, boli cardiovasculare, diabet și […]
Această plăcintă cu mere este constituită doar din crustă și mere. Nimic mai mult. Nici un agent de creștere, nici un ingredient sintetic. Dacă folosiți tipul de măr potrivit, nici nu trebuie să puneți zahăr sau alte arome. Alimentația în […]
Prăjiturile cu mere au un iz specific de toamnă. Mirosul lor îmbietor creează o atmosferă deosebită în casă, care ne aduce aminte de perioada copilăriei petrecută la bunici. În rândurile de mai jos vă prezentăm o prăjitură cu mere foarte […]
√ Articol documentat Cvasul de mere este o băutură tradițională în Rusia și Ucraina, unde se prepară de o mie de ani pe puțin. Primele mențiuni despre această rețetă au apărut în Cronica lui Nestor (Chronicle of Nestor), care datează […]
√ Articol documentat Mărul este mai mult decât un fruct banal, prezent pe toate tarabele din piață și disponibil la orice dată din calendar. Este un leac extraordinar pentru numeroase afecțiuni. Nu degeaba se spune că un măr pe zi […]
Merele au un impact benefic puternic asupra sănătății noastre. Nu în mod întâmplător se spune că cei care mănâncă des aceste fructe au parte de mai puține vizite la medic. Sunt o sursă bogată de nutrienți. Conțin îndeosebi niveluri mari […]
Mărul este probabil unul din cele mai subestimate fructe. Cercetătorii ne-au arătat însă în nenumărate rânduri că merele au o valoare terapeutică extraordinară. Beneficiile lor se datorează în mare parte antioxidanților puternici pe care îi conțin. Pare greu de crezut […]
Dintre toate fructele românești, merele sunt cu siguranță cele mai valoroase din punct de vedere terapeutic. Beneficiile lor se datorează concentrației de antioxidanți pe care o conțin. Este foarte important să cunoaștem valoarea terapeutică a alimentelor autohtone pentru a face […]
Numeroase studii au arătat că o dietă bogată în fructe și legume poate reduce drastic riscul bolilor cronice, precum bolile cardiovasculare și cancerul, datorită conținutului de antioxidanți (flavonoide, carotenoide și fenoli), care previn stresul oxidativ și încetinesc îmbătrânirea corpului. Merele […]
Merele au efecte pectorale deosebite, de aceea sunt folosite în medicina tradițională pentru eliminarea secrețiilor bronșice excesive. Siropul de mere este un leac faimos în acest sens. Siropul de mere se prepară din suc de mere și zahăr. Folosiți zahăr […]
Tot mai multe studii in vitro și in vivo sugerează că flavonoidele din mere ne pot proteja de bolile cronice. Cercetările epidemiologice au asociat merele cu un risc mai mic de cancer, boli de inimă, astm și diabet de tip […]