Salata de mazăre cu brânză și maioneză are textură, dar și finețe. Este sățioasă și nutritivă, dar totodată plină de arome și foarte gustoasă. Rețeta pare a fi o variantă mai simplă a salatei boeuf, pe care o pregătim de […]

Salata de mazăre cu brânză și maioneză are textură, dar și finețe. Este sățioasă și nutritivă, dar totodată plină de arome și foarte gustoasă. Rețeta pare a fi o variantă mai simplă a salatei boeuf, pe care o pregătim de […]
Mazărea poate fi foarte gustoasă dacă știi să o gătești cum trebuie. În rândurile de mai jos veți găsi o rețetă deosebit de simplă, dar reușită. Combinația de ingrediente scoate în evidență tot ce-i mai bun din mazăre, de la […]
Dacă vreți un aperitiv sau o gustare rapidă și sănătoasă în același timp, vă propun acest pate de mazăre fără ulei. Se prepară în câteva minute, mai ales dacă folosiți mazăre gata fiartă. Aveți nevoie doar de 2 ingrediente principale: […]
O provocare foarte mare pentru persoanele cu boala celiacă este să găsească o pâine fără gluten care să fie deopotrivă reușită, gustoasă și sănătoasă. Dieta fără gluten nu este recomandată doar celor care au anumite intoleranțe sau sensibilități la gluten. […]
Cauți un înlocuitor de pâine care să fie deopotrivă dietetic și sățios? Îți recomandăm să încerci lipiile din mazăre. Se prepară doar din mazăre verde, fără alte ingrediente de bază. Nu conțin făină sau gluten. Nu au nici măcar ulei […]
Pateul de mazăre este o mâncare rapidă și sățioasă pentru cei „comozi”. Rețeta este extrem de simplă. Aveți nevoie de mazăre fiartă, puțin usturoi și ulei. Trebuie doar să o pasați și gata. Mazărea – o leguminoasă hrănitoare Deși este […]
De când nu ați mai mâncat o mâncărică delicioasă de mazăre? Dacă vă surâde ideea, dați o șansă rețetei de mai jos. Cu siguranță veți obține o masă satisfăcătoare pentru o zi de post! Din mazăre, conopidă și cartofi puteți […]
√ Bazat pe studii științifice Leguminoasele fac parte din cele mai sănătoase grupe de alimente. Au un conținut redus de grăsimi. Sunt surse bune de proteine, fibre, vitamine, minerale, antioxidanți și compuși care pot combate bolile canceroase. Mazărea (Pisum sativum) […]
Cu toate că sunt extrem de hrănitoare și sănătoase, leguminoasele noastre autohtone sunt deseori trecute cu vederea. Le consumăm destul de rar, și atunci ca garnitură iar nu ca fel principal. Năutul a captat toată atenția în ultima vreme, însă […]
Pastele gătite sunt atât de versatile, încât putem pune aproape orice în ele. Dacă vă plac pastele și vreți să mai schimbați gustul și culoarea sosului, încercați rețeta de mai jos. Spre deosebire de sosul clasic roșu din tomate, sosul […]
Mazărea este un aliment binevenit în alimentația celor care țin post sau au un regim vegetarian. Leguminoasele sunt foarte hrănitoare și sunt apreciate pe scară largă pentru profilul lor nutrițional deosebit. Nu doar mazărea, fasolea, lintea, soia și năutul fac […]
√ Articol documentat Pasta de avocado se numește Guacamole în Mexic. Există numeroase versiuni. Nu putem vorbi despre o rețetă „originală”. Însă cele mai populare rețete de guacamole conțin avocado, usturoi, ceapă, roșii, ardei iute și suc de lămâie. Varianta […]
√ Articol documentat Iahnia de mazăre este o rețetă de post deosebit de gustoasă și hrănitoare. Dacă vă place iahnia de fasole, mai mult ca sigur vă va plăcea și varianta cu mazăre. În perioada posturilor trebuie să fim ceva […]
Salatele nu se prepară numaidecât din legume și verdețuri, ci și din leguminoase, paste sau alte ingrediente. De asemenea, pentru a le face mai hrănitoare, se pot adăuga nuci, semințe, avocado. Această salată conține mazăre verde, o leguminoasă foarte nutritivă […]
Spre deosebire de alte leguminoase, mazărea are un gust mai dulce și plăcut. Textura ei cremoasă se pretează la pateuri și paste tartinabile pe care le putem consuma în zilele de post sau oferi copiilor, pentru un aport consistent de […]