Pateurile vegetale din magazine conțin atât de mulți aditivi, încât nu merită cumpărate. În plus, o cutiuță de câteva sute de grame costă cât un pachet de ½ kg de linte uscată. Pateul de linte făcut în casă arată la […]
Articole despre 'linte'
Drob de post, cu linte și ciuperci
Drobul de post, cu linte și ciuperci este o rețetă mai mult decât potrivită în perioadele sau zilele de post din cursul anului. Poate fi servit mai ales la o masă cu mulți invitați. Iar dacă aveți musafiri, nu vor […]
Salată de linte cu castraveți
√ Articol documentat O porție din această salată de linte și castraveți este tot ce poți avea nevoie într-o zi de post. Abundă în proteine, fibre, vitamine și minerale. Pe lângă linte, conține și legume proaspete, care sporesc aportul de […]
Supă de linte în stil grecesc, cu un ingredient secret
√ Articol documentat Îți propune o variantă de supă de linte în stil grecesc, cu un ingredient secret. Această mâncare este foarte potrivită pentru perioada posturilor. Este foarte hrănitoare, ține stomacul plin și foamea departe. Călugării greci din Muntele Athos […]
Supă de linte – rețetă cu beneficii
Supa de linte este o mâncare gustoasă, ieftină și foarte ușor de preparat în casă, care ne aduce o mulțime de beneficii. Leguminoasele ar trebui să ocupe un loc mai bun în dieta noastră, deoarece sunt surse excelente de proteine […]
Lintea ajută la scăderea tensiunii arteriale
Lintea este foarte populară în bucătăria indiană, dar și în Muntele Athos, unde constituie o sursă valoroasă de proteine, mai ales în posturi. Leguminoasele sunt renumite pentru beneficiile lor diverse. Studiile au clasat lintea pe locul al doilea în topul […]
PATEU de LINTE cu miez de NUCĂ (rețetă video)
Pateurile din leguminoase – soia, năut, mazăre, linte, fasole – sunt foarte gustoase și ușor de preparat în casă. Pot înlocui cu succes pateurile din comerț, pline de E-uri, sare și grăsimi saturate, dăunătoare sănătății. La acest pateu am folosit linte […]
LINTEA ROȘIE – foarte bogată în FIER, PROTEINE și VITAMINE din complexul B
Potrivit datelor arheologice, consumul de linte datează de circa 10.000 de ani. Această leguminoasă ocupă un loc de central în alimentația viețuitorilor din mănăstiri, datorită conținutului bogat în proteine, fibre, minerale și vitamine. Lintea este fără îndoială unul din cele […]
Supă de LINTE ROȘIE – rețetă turcească hrănitoare, bogată în proteine, benefică pentru siluetă
Această rețetă este inspirată din bucătăria turcească. Supa-cremă de linte pe care v-o prezentăm mai jos este simplă, aromată și hrănitoare, energizantă și plină de nutrienți. Comparativ cu lintea verde și maro, lintea roșie este mai dulce și mai gustoasă. […]
Mâncare de linte cu spanac și ghimbir
Această rețetă este una din cele 150 de rețete regăsite în “Noua Carte de Bucate Mayo Clinic”, publicată de Mayo Clinic Health Information și Oxmoor House. Este o mâncare ușoară, și foarte sănătoasă, recomandată mai ales diabeticilor. Mâncare de linte […]
Supă de LINTE – rețete dietetice cu beneficii
Lintea este un tip de fasole mai selectă, fiind considerată este unul din cele mai versatile și hrănitoare legume, cu o aromă plăcută de nucă. Este ușor de gătit, și posedă un conținut nutrițional remarcabil, de care oricine poate beneficia, […]
Salată mediteraneană cu linte (rețetă anti-îngrășare)
Regimul alimentar de tip mediteranean a fost desemnat unul din cele mai sănătoase din toate timpurile. Dietele mediteraneene au la bază alimente ușoare, preponderent crude: roșii, usturoi, ulei de măsline, verdețuri, brânză, pește, pâine integrală, legume cu boabe (fasole, linte, […]
Chiftele de Linte – Rețetă de Post
Chifteluțele de post se pot prepara din foarte multe ingrediente: linte, soia, cartofi, morcovi și multe verdețuri. Lintea este un tip de fasole foarte hrănitor, consistent și sățios. Boabele de soia și linte sunt foarte bune la chiftele pentru că […]
Alimentele de culoare neagră au beneficii importante pentru sănătate!
Alimentele de culoare neagră sunt deosebit de sănătoase, datorită conținutului bogat în antioxidanți. Sunt considerate îndeosebi benefice pentru diabetici şi hipertensivi. Pigmentul închis al unor fructe și legume are un rol important în prevenirea bolilor cardiovasculare şi a cancerelor. Dacă […]
Lintea – beneficii pentru sănătate și rețete
Puţină lume ştie că lintea (Lens ensculenta) este un aliment extrem de bogat în nutrienţii de care are nevoie organismul nostru. Pentru o viaţă lungă, ferită de boli, este bine să se insiste pe un regim de cereale, peşte, soia […]