√ Articol bazat pe studii științifice Unul din dezavantajele consumului de cafea și ceaiuri este scăderea absorbției fierului. Dacă luați suplimente cu fier sau țineți un regim alimentar de creștere a fierului din sânge, este foarte important să evitați alimentele […]
Articole despre 'fier'
10 alimente care au mai mult fier decât carnea
Postul este unul din motivele pentru care o persoană renunță la carne și alte produse de origine animală. Deși este asociat cu o îmbunătățire a stării de sănătate, postul poate avea efect opus dacă nu suntem atenți la ce mâncăm. […]
Trei plante de primăvară bogate în fier pe care nu trebuie să le ratezi!
Nu doar alimentele pot conține fier, ci și plantele comestibile sau medicinale. Urzica este doar un exemplu în acest sens, pe care îl cunoașteți cu siguranță. Există cel puțin încă 2 plante bogate în fier, pe care vă invităm să […]
Nivelurile crescute sau scăzute de FERITINĂ în sânge – ce AFECȚIUNI indică
Deși are o denumire asemănătoare, feritina nu înseamnă fier. Ea este de fapt o proteină din celulele de sânge care conține fierul. Nivelul de feritină din sânge arată așadar care este nivelul (total) de fier stocat în corp sau disponibil […]
ANEMIA prin deficit de FIER – cauze, simptome, doze recomandate de fier, alimente
Fierul este un mineral esențial, responsabil cu sinteza hemoglobinei. Este „esențial” deoarece organismul nu-l fabrică singur, ci trebuie să-l primească din dietă. Scăderea nivelului de fier poate duce la anemie. Persoanele cu anemie prin deficit de fier fie nu consumă […]
Ce să MĂNÂNCI dacă ai ANEMIE sau lipsă de FIER – alimente recomandate de nutriționiști
Anemia înseamnă scăderea numărului de celule roșii din sânge sub limita normală. Acest deficit duce la privarea mușchilor și a țesuturilor de oxigenul de care au nevoie pentru a funcționa optim. Simptomele de anemie variază de la o persoană la […]
Alimente care împiedică absorbția FIERULUI în corp
Fierul este un metal important pentru buna oxigenare a corpului. Deficitul de fier, sau stare de anemie apare atunci când celulele roșii din sânge nu conțin o cantitate suficientă de fier. Acest deficit se poate datora unei diete sărace în […]
Lipsa de fier (anemia) – simptome, valori normale, surse naturale
Organismul nostru are nevoie de fier pentru a produce hemoglobină sau globule roşii (eritrocite). Acestea sunt responsabile cu transportarea oxigenului de la plămân în toate celulele din corpul nostru. Când corpul nu deţine sau nu asimilează suficient fier, se instalează […]
Argila – Pământul Miraculos Care Salvează Vieţi
Argila este un pământ miraculos, un medicament misterios lăsat de Dumnezeu pe pământ, redescoperit de curând de medicina modernă. Este un produs cu atât mai straniu cu cât prezintă o compoziţie asemănătoare cu cea a organismului uman. Oamenii de ştiinţă […]
Vitamine Care Cresc Fertilitatea La Femei
Nimic nu este mai important pentru o femeie însărcinată decât sănătatea bebeluşului care prinde formă şi viaţă în pântecele ei. Femeile gravide au astăzi mult mai multe posibilităţi de a asigura fătului un mediu perfect, prielnic dezvoltării şi creşterii lui. […]
Cuibul de rândunică asiatică – un leac surprinzător pentru boli
Am văzut cât de puternică şi vitală este relaţia dintre plante şi om, precum şi uimitoarea legătură dintre om şi animale. Cercetătorii mai curioşi au descoperit că şi păsările joacă un rol esenţial în sănătatea noastră. De pildă, se pare […]
Kale – proprietăți și beneficii
Kale este un tip de varză cu frunze de culoare verde sau mov. Frunzele din centru nu sunt legate ca la varza tradiţională, şi de aceea această plantă este de multe ori confundată cu o salată verde românească. Ce este […]
Zincul și căderea părului
Zincul este un microelement indispensabil pentru buna funcţionare a organismului uman. Este responsabil cu sinteza proteinelor şi a vitaminelor, reproducerea celulară şi menţinerea echilibrului hormonal. Zincul şi părul Căderea excesivă a părului nu este un fenomen natural. Cauza poate fi […]
Trecerea de la iarnă la primăvară – alimentația corectă
Schimbările meteorologice produc de multe ori schimbări şi la nivelul stării noastre de sănătate, sau cel puţin la nivelul dispoziţiei. Primăvara este simbolul noilor începuturi. Este anotimpul tinereţii, al vitalităţii şi prospeţimii. Stilul de viaţă sedentarist abordat în timpul iernii […]
Ce alimente ar trebui să consume femeile mai des
Femeile sunt mai sensibile decât bărbaţii în ceea ce priveşte procesele de dezvoltare, precum și cele care țin de îmbătrânire. Din acest motiv au nevoie de un aport mai mare de vitamine şi minerale pentru o bună funcţionare a organismului. […]