Cel mai așteptat fel de mâncare la o masă este fără îndoială desertul! Deși porția de dulce ar trebui să fie foarte mică, în comparație cu restul platourilor, el a devenit astăzi la fel de generos precum un fel principal. […]
Articole despre 'dulceata'
Dulceață de portocale cu mirodenii – rețetă + beneficii
Dulceața de portocale cu mirodenii este o delicatesă pe care o puteți prepara la începutul iernii, când fructele citrice își fac apariția pe piață. Rețeta este foarte simplă și merită încercată. Dacă nu vă plac mirodeniile, puteți renunța la ele. […]
Cum se face dulceața de păducel (gherghine)
Informațiile prezentate în acest articol se bazează pe studii științifice. Link-urile către sursele citate sunt afișate la finalul articolului. Păducelul (Crataegus monogyna) crește în toată țara. Se găsește în zonele de stepă, deal și munte. Cel mai des îl vedem […]
Pastă sau gem de măceșe – rețetă + beneficii
Pasta de măceșe este o delicatesă pe care o putem prepara spre sfârșitul verii. Recoltarea măceșelor se face în perioada august-septembrie. Culoarea lor roșie închisă este semnul că s-au copt complet și sunt gata de cules. Măceșele nu sunt fructe. […]
Dulceață de trandafiri fără fierbere – rețetă
Învață să faci dulceață de trandafiri fără fierbere, în câțiva pași simpli. Rețeta este foarte ușoară. Dulceața obținută este 100% naturală, fără aditivi. Puteți folosi trandafiri de dulceață sau trandafiri de Damasc. Aceștia pot fi transformați și în alte delicatese […]
Dulceață din flori de mac – o delicatesă cu care se delectează francezii
Ați auzit vreodată de dulceață din flori de mac? Deși aceste flori cresc la discreție pe tărâmurile noastre, puțini dintre noi știm să le folosim. Francezii și americanii se delectează cu dulceață de mac la micul-dejun. Învață și tu să […]