Dacă aveți dovleac în casă și nu știți ce să faceți cu el, transformați-l într-un desert savuros urmând rețeta de mai jos! Acest fruct tomnatic abundă în fibre, vitamine și antioxidanți. Dovleacul poate fi fiert în apă sau la aburi, […]

Dacă aveți dovleac în casă și nu știți ce să faceți cu el, transformați-l într-un desert savuros urmând rețeta de mai jos! Acest fruct tomnatic abundă în fibre, vitamine și antioxidanți. Dovleacul poate fi fiert în apă sau la aburi, […]
Această tartă cu dovleac și ciocolată conține doar două ingrediente, anume cele din titlu. Nu are deloc făină, ulei sau zahăr adăugat. Este un desert cât se poate de simplu și natural. Poate fi inclus în dieta persoanelor care au […]
Diabetul este o boală gravă, care afectează mai multe organe ale corpului. Alterează vederea și nervii. Provoacă boli de inimă, infecții ale pielii și probleme renale. Dovleacul poate fi benefic în diabet datorită fibrelor și a cantității mari de vitamina […]
O gustare de sezon simplă dar de efect. Acești biscuiți cu dovleac și ovăz nu conțin zahăr, nici făină. Se fac din ingrediente naturale. Îi puteți servi la micul-dejun sau ca gustare la școală sau la serviciu. Fibrele din ovăz […]
Am găsit o rețetă inedită de cheesecake cu dovleac pe care o puteți încerca dacă sunteți la dietă. Este recomandată inclusiv diabeticilor. Nu conține făină de grâu, nici zahăr. Un alt avantaj este că nu trebuie să folosiți ulei la […]
Suntem în sezonul dovleacului și rețetele cu acest ingredient abundă. O sugestie inedită este fă faceți crackers din dovleac și semințe. Fără făină de grâu, fără drojdie, fără ulei. Biscuiții aceștia subțiri sunt crocanți, gustoși și sănătoși. Pot fi ronțăiți […]
Dovleacul este unul din fructele cele mai apreciate ale toamnei. Poate fi folosit în diverse rețete, inclusiv în aperitive (tarte, brioșe) sau băuturi. O rețetă interesantă pe care o puteți încerca în acest sezon este rețeta de suc de dovleac […]
Dovleacul este un fruct ideal pentru plăcinte, tarte, prăjituri. Chiar și pentru clătite. Pe lângă culoarea aurie pe care le-o dă, asigură și un grad moderat de dulceață. Aceste clătite cu dovleac nu au deloc zahăr în compoziție. Nici nu […]
Dovleacul este nu doar gustos, ci și sănătos! Culoarea lui portocalie reflectă întru totu nuanțele toamnei, dar și conținutul bogat în antioxidanți. Dr. Daniela Ionescu, medic primar fitoterapeut, spune că în compoziția dovleacului se găsesc numeroase minerale și vitamine. Dovleacul […]
Așa cum v-am obișnuit, ocazional prezentăm rețete turcești pe care le puteți încerca în propria voastră bucătărie. Rețetele selectate sunt simple și ușor de pus în practică. Conțin ingrediente ușor accesibile și la noi. Rezulatul este de fiecare dată fabulos! […]
√ Articol documentat Dovleacul este un aliment valoros pentru dieta de iarnă. Gospodinele îl folosesc la diverse rețete, dar mai ales la plăcinte, tarte și supe-cremă. Poate fi mâncat chiar și crud, dat pe răzătoare, în salate, sau sub Studiile […]
Dovleacul face parte din aceeași familie cu dovleceii și pepenii. Cu toate acestea, prezența lui în alimentație este mai frecventă în sezonul rece. Apare în multe sisteme de medicină tradițională ca un aliment vindecător. Cercetările realizate în ultimele decenii nu […]
Aceste turte umplute cu dovleac sunt inspirate din bucătăria afgană și se numesc „Bolani Kadoo”. Nu sunt departe de turtele noastre românești, de aceea am ales să vă prezentăm această rețetă. Turtele pot fi umplute și cu alte legume, nu […]
Chiar dacă ați încheiat cu pregătirile pentru iarnă și ați umplut deja cămara cu conserve și dulcețuri, trebuie să încercați și această rețetă de suc de dovleac, măr și lămâie. Este o delicatesă specială care merită preparată! Rețeta este extrem […]
Pe trotuare pașii noștri încep să foșnească de frunzele uscate. Este semn că toamna a venit la noi. Acest anotimp nu vine însă niciodată cu mâinile goale. Piețele și aprozarele abundă în gogoșari, gogonele verzi, struguri și dovleac plăcintar. Câte […]