Cea mai simplă și sănătoasă budincă pe care o poate prepara cineva în casă este cea din kaki și cacao. Desertul este gata cât ai bate din palme. Puțini știu că fructul kaki poate fi transformat într-o budincă raw-vegană, fără […]
Articole despre 'dieta fără gluten'
Prăjitură cu afine de post fără zahăr – bună pentru diabetici
O prăjitură delicioasă de post pe care vă sugerăm să o încercați este această tartă cu afine. Blatul nu conține făină, nici drojdie. Nu necesită frământare sau dospire. Se prepară din migdale și ovăz. Umplutura se face din afine și […]
Crackers din dovleac și semințe – de post, fără gluten
Suntem în sezonul dovleacului și rețetele cu acest ingredient abundă. O sugestie inedită este fă faceți crackers din dovleac și semințe. Fără făină de grâu, fără drojdie, fără ulei. Biscuiții aceștia subțiri sunt crocanți, gustoși și sănătoși. Pot fi ronțăiți […]
Biscuiți de post din 2 ingrediente (fără zahăr, făină sau ulei)
Cele două ingrediente din care se fac acești biscuiți de post sunt merele/bananele și migdalele. În rândurile de mai jos veți găsi două rețete cu ambele tipuri de fructe. Nu conțin făină, nici zahăr sau ulei. Sunt fragezi, dulci și […]
Cheesecake cu fructe pentru diabetici – fără zahăr și gluten
Acest cheesecake cu fructe se face doar din ingrediente naturale. Este un desert sănătos, potrivit și pentru diabetici. Nu conține ulei, făină, zahăr. Este realizat în mare parte din lactate cu un conținut redus de calorii. Rețeta aceasta de cheesecake […]
Cheesecake la cuptor fără zahăr – doar 2 ingrediente (keto/diabet)
Ești în căutarea unei prăjituri de casă simplă, economică și totodată sănătoasă? Îți recomandăm un cheesecake la cuptor din ricotta. Cheesecake simplu, fără zahăr Se prepară doar din două ingrediente principale: ricotta și ouă. Nu conține gluten, deoarece nu are […]
Incredibil: Negresă fără zahăr și fără făină din 2 ingrediente
Îți vine greu să crezi că poți obține o prăjitură doar din 2 ingrediente? Încearcă această negresă fără zahăr și fără făină și te vei convinge singur. Rețeta este super rapidă și ușoară. Negresa are un gust bogat și intens […]
Prăjituri pentru diabetici: cheesecake de ciocolată fără coacere
Din caietul vostru cu rețete de prăjituri pentru diabetici nu trebuie să lipsească acest tort de ciocolată fără zahăr și făină. Are un blat fraged și dulceag și o umplutură cremoasă, cu un gust bogat și satisfăcător. Se prepară relativ […]
Biscuiți cu morcov fără zahăr și fără gluten (de post)
Cauți biscuiți cu morcov fără zahăr? Rețeta de mai jos este pe cât de simplă pe atât de reușită. Acești biscuiți nu conțin nici măcar făină de grâu, nici ouă sau lactate. Sunt ideali pentru cei care au intoleranță la […]
Intoleranța la gluten? 5 fructe esențiale în dieta fără gluten
De ce vorbim despre fructe în intoleranța la gluten? Deoarece acestea au un rol important în refacerea rezeverelor de nutrienți ale corpului. Expunerea repetată la gluten la pacienții problematici alterează în timp capacitatea intestinului de a absorbi optim nutrienții din […]
Lipii fără gluten din dovlecel – doar 3 ingrediente (fără ulei)
În loc să cauți lipii fără gluten în magazine mai bine ți le faci singur în casă. Rețeta de mai jos este un exemplu de gătit sănătos în casă pentru persoanele cu boala celiacă sau intoleranță la gluten. Nu trebuie […]
Pâine fără gluten – cea mai reușită textură, cel mai bun gust
Este cea mai bună pâine fără gluten pe care a preparat-o vreodată, mărturisește autoarea rețetei. Foarte bine legată, elastică și pe deasupra extrem de consistentă. Nu doar textura a fost reușită, ci și gustul ei. Pâinea fără gluten în general nu […]
Clătite fără făină și zahăr – cu hrișcă și cocos
Știai că poți face rețetele preferate fără gluten și chiar fără zahăr? Dacă nu crezi, aruncă o privire pe rețeta de clătite fără făină și zahăr scrisă mai jos. Este doar un exemplu că se poate. Pe site-ul nostru puteți […]
Boala celiacă? Mâncați kiwi – reduce inflamația intestinului provocată de gluten
√ Articol bazat pe studii științifice Kiwi conține un compus care poate atenua inflamația intestinală la persoanele cu boala celiacă. Este concluzia unui studiu publicat în 2019 în Jurnalul Colegiului American de Nutriție. Boala celiacă – o boală inflamatorie autoimună […]
Pâine cu ovăz și semințe fără drojdie și gluten – făcută în pungă de copt
O idee trăznită, dar genială, este să coci pâine într-o pungă. În rândurile de mai jos veți găsi o rețetă de pâine cu ovăz și semințe, făcută în pungă de copt. Metoda este extrem de simplă și convenabilă, deoarece nu […]