Cu siguranță ați mai auzit de celebrul cozonac cu ciocolată, care se numește Babka. Rețeta a apărut prima dată la evreii din Polonia și Ucraina. A devenit un desert popular și în Israel. Babka original se făcea cu gem sau […]
Articole despre 'cozonac'
Cozonac de post cu ciocolată, fără zahăr – super-aromat!
Am încercat să fac cozonac fără zahăr. Nu a fost o provocare prea mare, întrucât am puțină experiență în acest domeniu. Mă joc de ceva timp cu diverși îndulcitori și fac rețete de dulciuri fără zahăr în casă. Ies foarte […]
Mai aveți cozonac uscat de la Paști? Iată cum să îl înmoi și să-l faci din nou proaspăt
Cozonacul este un desert tradițional emblematic pentru sărbători. Mai ales la Paște, gospodinele fac cantități mai mari de aluat tăvi pentru a obține mai mulți cozonaci. Au nevoie pentru a-l servi la mese, pentru a oferi rudelor sau cunoscuților, dar […]
Cozonac pufos fără ouă și lactate, după o rețetă veche – toate secretele dezvăluite!
Cozonacul este un desert autohton cu mare tradiție lungă la noi. Este asociat cu cele două mari sărbători ale anului – Paștele și Crăciunul. Deși cozonacii pregătiți pentru aceste praznice se prepară cu lactate și ouă, rețeta de mai jos […]
Cozonac panettone de post cu ovăz, fără zahăr
Panettone este cozonacul italienilor, care se găsește și la noi în magazine, mai ales în preajma Crăciunului. Dacă vă place acest desert, dar vreți o variantă mai sănătoasă, puteți încerca rețeta de mai jos. Nu are aceeași consistență, deoarece nu […]
Pască și cozonac pentru diabetici – din același aluat
Cu siguranță mulți dintre voi căutați o rețetă de pască și cozonac pentru diabetici. Am găsit o rețetă tradițională de care vă puteți bucura și voi, chiar dacă aveți diabet. Zahărul se înlocuiește cu fructoză. Chiar dacă pare o rețetă […]
Cozonacul cu ciocolată însiropat care cucerește toate inimile
Dacă anul acesta vreți să schimbați rețeta de cozonac clasic și să folosiți o versiune „modernă”, optați pentru cozonacul cu ciocolată. Crema se face în casă foarte simplu. Există și o soluție urgentă, anume crema de ciocolată din comerț, precum […]
Cum se face cozonacul grecesc tradițional (Tsoureki) – fraged, pufos, super-aromat
Tsoureki este cozonacul pe care grecii îl prepară cu ocazia sărbătorilor pascale. În limba greacă înseamnă „pâine dulce grecească”. Nu seamănă deloc cu cozonacul românesc, care este încărcat cu nucă, rahat, stafide și alte umpluturi bogate. Este un cozonac simplu, […]
Budincă din cozonacul rămas de la sărbători
Ți-a rămas cozonac după sărbători? S-a învechit, s-a uscat sau nu mai ai poftă să îl mănânci ca atare? Nu trebuie să îl arunci sau să îl dai la păsări! Încearcă rețeta de budincă de cozonac de mai jos. Majoritatea […]