Cât de ușor se pregătesc aceste chiftele din dovlecel și morcov în casă, nici măcar nu bănuiești! Le poți servi la orice moment al zilei, fie la micul-dejun, fie la prânz sau la cină. Fulgii de ovăz înlocuiesc cu succes […]

Cât de ușor se pregătesc aceste chiftele din dovlecel și morcov în casă, nici măcar nu bănuiești! Le poți servi la orice moment al zilei, fie la micul-dejun, fie la prânz sau la cină. Fulgii de ovăz înlocuiesc cu succes […]
Chiftelele de somon prezentate mai jos se fac după o rețetă recomandată de dr. Eric Berg. Acesta este unul din cei mai populari adepți și susținători ai dietei ketogenice. Dieta keto, săracă în carbohidrați Pentru cei care nu știu, dieta […]
Pe lângă faptul că sunt vegetale, aceste chifteluțe sunt și crude. Adică nu se prăjesc, nici nu se coc, nici nu se fierb. Se prepară „la rece”. Rețeta a fost creată de nutriționistul Anca Alungulesei. Autoarea este cunoscută și sub […]
Este păcat să arunci pâinea. Mulți dintre noi crescut cu acest principiu creștin. Dacă aveți în casă pâine învechită, întărită, pe care nu o mai puteți consuma, aveți două posibilități de a o folosi. Nu aruncați pâinea învechită Fie o […]
Chiftelele turcești fără carne și fără foc se numesc „Cig Kofte” (Çiğ köfte) și înseamnă „chiftele crude”. Rețeta originală are carne și bulgur, iar chiftelele se prăjesc. În varianta vegetariană, Cig Kofte se fac din bulgur de grâu, miez de […]
Chiftelele de post se pot face din diverse ingrediente: din soia, din linte, din năut, din legume, din cereale. O rețetă foarte reușită este cea de chiftele din orez și cartofi. Atât cartofii fierți, cât și orezul funcționează ca niște […]
Rețeta aceasta de chiftele de post din cartofi și orez este inspirată din cuhnia mănăstirească din zona Maramureș. Există posibilitatea să le prăjiți în ulei, sau să le coaceți într-o tavă, în cuptor. Alegeți varianta cea mai potrivită, ținând cont, […]
Aceste chiftele cu varză și morcov la cuptor sunt senzaționale! Ori de câte ori vreți să luați o pauză de la mâncărurile cu carne, încercați astfel de rețete. Din varză se pot realiza multe preparate inedite și savuroase. Pentru rețeta […]
Rețeta de chiftele cu fasole și ciuperci este la mare căutare zilele acestea. Vegetarienii spun că sunt la fel de bune precum chiftelele cu carne. Chifteluțele de fasole și ciuperci se prepară foarte rapid. Mai ales dacă folosești fasole și […]
Articol scris de Ana-Maria Postolache Tonul este unul din cele mai populare tipuri de pește de pe piață. Cei mai mulți folosesc ton din conservă, fie în ulei, fie în suc propriu sau în saramură. Este ideal pentru persoanele care […]
Această rețetă de chiftele de pește se pretează la perioada de post din timpul iernii, deoarece nu conține ou. În Postul Crăciunului sunt multe dezlegări la pește, și avem ocazia să testăm diverse rețete în acest sens. Chifteluțele sunt o […]
Această rețetă poate fi o alegere bună pentru mai multe categorii de persoane, dar în mod deosebit pentru cei care țin post, urmează un regim vegetarian sau o dietă fără carne. Chiftelele fără carne sunt recomandate și celor care vor […]
Întrucât chifteluțele sunt un preparat atât de practic și versatil (pot fi servite cu diferite mâncăruri, pot fi luate la pachet), pe site-ul nostru puteți găsi diferite rețete de post, preparate din diferite ingrediente și combinații. Chifteluțele cu cartofi sunt […]
Vă propunem o rețetă inedită de chifteluțe de post preparat cu fulgi de ovăz, nucă și verdețuri de sezon. Sunt o gustare hrănitoare și dietetică, întrucât nu se prăjesc în ulei, ci se coc în cuptor. Fulgii de ovăz și […]
Lintea face parte din familia leguminoaselor, renumite pentru conținutul lor bogat în proteine și fibre alimentare solubile și insolubile. Spre deosebire de alte tipuri de fasole, lintea fierbe mult mai repede. Boabele de linte sunt foarte bogate în molibden, un […]