Aceste chiftele de post din fasole au ieșit foarte pufoase, datorită fulgilor de ovăz și a tărâțelor de psyllium pe care le-am adăugat în compoziției. Eu nu am folosit deloc ulei, însă voi puteți adăuga dacă vreți. Am profitat de […]

Aceste chiftele de post din fasole au ieșit foarte pufoase, datorită fulgilor de ovăz și a tărâțelor de psyllium pe care le-am adăugat în compoziției. Eu nu am folosit deloc ulei, însă voi puteți adăuga dacă vreți. Am profitat de […]
Aceste chiftele grecești din roșii se numesc „tomatokeftedes” și chiar asta înseamnă. Ingredientul principal sunt roșiile. Dacă v-ați plictisit de chiftelele clasice, din carne sau leguminoase, ciuperci sau orez, încercați-le și pe acestea cu roșii. Sunt savuroase și inedite! Există […]
Dacă aveți în casă o cutie de boabe de porumb dulce, cum am avut eu, transformați-le în niște chiftele delicioase! Încercați rețeta mea și veți fi încântați de rezultat. Eu nu am folosit nici făină de grâu, nici ulei. Le-am […]
O sursă excelentă de proteine în post sau în regimul veganilor este năutul. Din boabele crude sau fiert pot fi făcute diverse tipuri de preparate. Foarte bune sunt chiftelele de năut. Eu am avut mai mult năut fiert la oala […]
Cine a gustat chiftele de năut în Israel, cu siguranță s-a îndrăgostit de gustul, textura și aroma lor. Am găsit rețeta de falafel autenic, pe care o putem face și noi acasă. Pot fi servite ca aperitiv, gustare sau ca […]
Aceste chiftele din fasole și sfeclă sunt foarte ușor de făcut, mai ales dacă aveți fasole fiartă în casă sau fasole la conservă. Puteți folosi orice tip de fasole vă place. Eu nu am folosit deloc ulei. Le puteți coace […]
O rețetă foarte simplă de chiftele de post puteți încerca acasă din fasole și spanac. Eu am avut niște fasole bătută în frigider în care am pus prea mult usturoi și nu puteam să o mănânc așa. M-am gândit să […]
Burgerii din fasole roșie sunt la mare căutare între vegani, dar și între cei care țin post sau urmează o dietă fără carne. Fasolea roșie – și leguminoasele în general – sunt bună de proteine. Există numeroase rețete pe internet din […]
Quinoa este o pseudo-cereală mult îndrăgită, mai ales de vegani. O putem folosi cu precădere în perioada posturilor de peste an, când avem nevoie de un aport optim de proteină. Din semințele de quinoa putem face diverse mâncăruri. Acestea se […]
O rețetă rapidă pentru zilele de post sunt aceste chiftele din soia. Am folosit texturat de soia granule, de la Inedit. Am auzit că aceasta ar fi singura firmă din România care garantează că soia pe care o comercializează nu […]
Această rețetă de chiftele pentru diabetici este propusă de dr. Ancuța Leonte – medic specialist în diabet și nutriție. Chiftelele sunt concepute special pentru persoanele care au diabet sau probleme cu glicemia, deoarece nu conțin făină sau alte ingrediente care […]
Aceste chiftele cu ton și legume la cuptor sunt delicioase! Rețeta este una din cele mai bune pe care l-am testat până acum. Am mai făcut cu orez dar nu mi-au plăcut la gust. Acestea sunt mult mai gustoase. Legumele […]
Fie că sunteți vegetarieni, fie că sunteți consumatori de carne, aceste chifteluțe din linte roșie vor fi pe placul tuturor. Sunt atât de gustoase și hrănitoare încât pot înlocui chiftelele din carne. Leguminoasele sunt surse excelente de protine și fibre. […]
În mod cu totul neașteptat, aceste chiftele de dovlecei sunt deosebit de gustoase. Se fac extrem de repede, din ingrediente simple. Rețeta prezentată mai jos este de chiftele de post. Pentru a le da consistență și a ajuta la legarea […]
Această rețetă de chiftele de post cu spanac și fasole este simplă și totuși foarte reușită. Ingredientele sunt ușor de procurat și fac o pereche bună. Chifteluțele nu se prăjesc în ulei, ci se coc în cuptor. Rețeta este propusă […]