Iaurtul de căpșuni făcut după rețeta de mai jos este un desert spumos fabulos. Este 100% natural și sănătos. Nu conține zahăr, nici amidon sau alți aditivi nedoriți. Are doar 3 ingrediente. Veți fi surprinși de cât de ușor se […]
Articole despre 'capsuni'
Cum să păstrați căpșunile proaspete peste iarnă fără să le fierbeți
Fie că aveți o recoltă bogată de căpșuni anul acesta, fie că vă plac foarte mult aceste fructe sau le folosiți des la sucuri ori deserturi, vă propunem o metodă simplă de a le conserva. Nu trebuie să le fierbeți, […]
Fertilizează căpșunii cu zaț de cafea, drojdie, aspirină sau sare de lămâie – pentru o recoltă bogată și fructe dulci
Fertilizarea căpșunilor primăvara cu câteva ingrediente bogate în minerale ajută la creșterea producției și dă fructelor dulceață. Zațul de cafea, sarea de lămâie, aspirina și drojdia acționează atât ca îngrășământ, cât și ca agent protector pentru plante. Majoritatea celor care […]
Ceaiul de frunze de căpșun – util în infecțiile urinare, hemoragii uterine, tulburări digestive
Nu doar căpșunele în sine sunt binefăcătoare sănătății, ci și frunzele lor. Studiile au arătat că conțin compuși cu efecte antioxidante, antiinflamatoare și antimicrobiene. Compoziția chimica a frunzelor de căpșuni Fructele și frunzele au o compoziție chimică valoroasă. Sunt surse […]
Ceaiul din frunze de căpșun – beneficii și preparare
Multe din plantele și pomii care fac fructe au părți comestibile pe care, din păcate, puțini dintre noi le folosim. Cozile și frunzele de la cireșe, vișine și căpșuni sunt folosite în medicina populară la prepararea de ceaiuri binefăcătoare. Ce […]
Sirop de trandafiri cu căpșuni – simplu, parfumat, sănătos!
Ai trandafiri și căpșuni în grădină? Poți face din ele un sirop parfumat pe care să îl servești pe timp de vară. Trandafirii sunt un adaos excelent pentru siropurile sau dulceața/gemurile din fructe. Mai cu seamă la cele din familia […]
ALERGIA la CĂPȘUNI – cât de frecventă este, simptome și alte alimente care trebuie evitate
Articol scris de Ana-Maria Postolache Contrar informațiilor apărute pe anumite site-uri, alergia la căpșuni și la tomate este foarte rară. În literatura științifică există doar câteva cazuri de pacienți cu reacții adverse la aceste tipuri de fructe. 90% din total […]