Spune-mi cât de mult dormi ca să-ți spun cât de mult mănânci – ar putea fi o nouă lozincă. Un studiu din 2012 a descoperit că somnul afectează apetitul și comportamentul alimentar. Mai precis, lipsa de somn a fost corelată […]

Spune-mi cât de mult dormi ca să-ți spun cât de mult mănânci – ar putea fi o nouă lozincă. Un studiu din 2012 a descoperit că somnul afectează apetitul și comportamentul alimentar. Mai precis, lipsa de somn a fost corelată […]
Restricția calorică ajută nu doar la scăderea greutății corporale, ci și a colesterolului și a inflamațiilor. Studiile pe animale au demonstrat că ajută inclusiv la creșterea speranței de viață. Reducerea numărului de calorii consumate zilnic cu 10-40% a mărit durata […]
Rezultatele unui studiu numit „Comprehensive Assessment of Long-term Effects of Reducing Intake of Energy” a arătat că reducerea aportului de calorii pe o perioadă de 2 ani a îmbunătățit semnificativ factorii de risc cardio-metabolici la adulți cu vârstă medie, fără […]
Nici o dietă și nici o masă nu este completă fără legume. Sărace în calorii și carbohidrați, legumele vin cu un aport valoros de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți. De pildă, broccoli oferă aproape de 2 ori mai multă vitamina […]
Cea mai mare provocare pentru cei care vor să slăbească este să reducă aportul de calorii. De ce? Pentru că multe din alimentele hipocalorice pot cauza o senzație acută de foame între mese, crescând astfel riscul de îmbuibare sau abandonare […]
Această rețetă este recomandată de „Glycemic Index Foundation”, un site dedicat persoanelor care suferă de diabet și au nevoie de sprijin în ceea ce privește identificarea alimentelor cu un indice glicemic mic, incorporarea lor în dietă și prepararea de mese […]
Una din cele mai mari dificultăți cu care se confruntă persoanele care vor să slăbească este pofta crescută și dorința impulsivă de a mânca. Acesta este de altfel unul din motivele pentru care au acumulat o greutate corporală mare în […]
Metabolismul încetinit sau rapid este motivul pentru care unele persoane se îngrașă repede, respectiv altele sunt slabe oricât de mult ar mânca. Cei care au un metabolism accelerat își permit să consume cantități mari de alimente sau mese dese, fără […]
Produsele alimentare care nu conține zahăr sau nu au zahăr adăugat sunt considerate alternative mai sănătoase la dulciurile cu zahăr rafinat. Ele sunt alese de regulă de diabetici sau de cei care sunt la cură de slăbire și nu mai […]
În simplitatea ei, această salată este perfectă. Conține 4 ingrediente specifice regiunii mediteraneene: roșii, mozarella, ulei de măsline și busuioc. Dieta Mediteraneană a fost votată recent drept cel mai sănătos regim alimentar de către nutriționiști. După cum o arată și […]
Experții în sănătate au început să folosească termenul de mișcarea fizică „regulată” deoarece un procent mare din populația mondială nu face mișcare fizică zilnică. Deși este un lucru cât se poate de banal, mersul pe jos are numeroase beneficii pentru […]
Ceaiul verde este una din cele mai consumate băuturi din lume. Popularitatea sa se datorează numeroaselor beneficii cu care a fost asociat. Studiile au legat consumul de ceai verde de reducerea riscului de boli cardiovasculare, accident vascular cerebral, diabet, Alzheimer, […]
Pare uimitor faptul că o plantă care este de sute de ori mai dulce decât zahărul procesat nu conține calorii, nu provoacă îngrășare, nici carii, și poate fi folosită ca medicament pentru diabetici. Această plantă se numește stevia rebaudiana. Frunzele plantei […]
Green sugar, sau zahărul verde, este considerat cel mai bun îndulcitor natural din Europa. A fost testat inclusiv de cercetătorii germani, și a fost premiat în anii 2013 și 2014 la Congresul Steviei din Berlin. Este produs de laboratoarele REMEDIA, […]
Chiar dacă urmaţi o dietă de slăbit, asta nu înseamnă că trebuie să renunţaţi la gustul bun al mâncării. Dimpotrivă, există alimente care vă vor ajuta în cura dumneavoastră, deaorece acestea ard calorii, şi vă vor încânta papilele cu gustul […]