Găluștele cu caise sunt un desert tradițional austriac, preparat în sezonul de vară.. Se numesc „Marillenknoedel”. La noi sunt populare găluștele cu prune, care pot fi servite ca turist în diferite stațiuni. Se pot face și cu căpșuni. În Austria, […]
Articole despre 'caise'
Caisele tonifică țesuturile și oasele și echilibrează sistemul nervos
Toate alimentele vegetale sunt înzestrate cu calități nutriționale deosebite. Ele se datorează compușilor speciali pe care îi conțin. Caisele sunt un bun exemplu în acest sens. Un fruct comun, pe care îl consumăm în mod obișnuit în perioada de vară, […]
Nectar de caise pentru iarnă (din care să faci suc proaspăt tot anul)
Dacă vă plac caisele și vreți să vă bucurați de ele și în afara sezonului, faceți nectar! Este o metodă de conservare mult mai bună, deoarece se folosește considerabil mai puțin zahăr. Din nectarul de caise preparat după această rețetă […]
Caisele îmbunătățesc acuitatea vizuală și pot ajuta la prevenirea cataractei
Caisele ne oferă o protecție suplimentară împotriva bolilor oculare datorită conținutului lor bogat în antioxidanți. Aceste fructe se numără printre cele mai bune surse de vitamina A și beta-caroten. Ce conțin caisele Caisele au atât valoare nutrițională, cât și medicinală. […]
CAISELE – un tonic excelent al sistemului NERVOS și un luptător puternic împotriva CANCERULUI
Profesorul Ovidiu Bojor spune despre caise că sunt foarte hrănitoare. Efectele lor curative se datorează tocmai conținutului nutrițional foarte dens. Recomandă aceste fructe persoanelor convalescente și anemice. Un efect terapeutic extraordinar de important al caiselor este cel tonic asupra sistemului […]
CAISELE ajută la regenerarea FICATULUI, protejarea VEDERII și reducerea INFLAMAȚIILOR
Culoarea portocalie a caiselor este un indiciu al bogăției de carotenoide pe care aceste fructe le conțin. Carotenoidele, la fel ca și vitamina E (regăsită de asemenea din belșug în caise), sunt antioxidanți care au demonstrat efecte protectoare importante asupra […]
DULCEAȚĂ și GEM de CAISE – rețete tradiționale
Este păcat să nu profităm de caise atunci când sunt în sezon, pentru a le conserva pentru iarnă sub formă de gem, dulceață, compot sau sirop. Unii descriu gustul caiselor ca o combinație între piersici și prune, dulce-acrișor. Sunt nemaipomenite […]
Caise Uscate – Proprietăți și Beneficii Importante
Fructele uscate sunt adevărate depozite de vitamine, minerale și antioxidanți, și reprezintă un leac natural pentru sănătate în perioada iernii, când suntem lipsiți de fructele proaspete. Deși consumăm fructe uscate doar la ocazii speciale, medicii recomandă să le includem mai […]