O înghețată plină de savoare și pe măsură de răcoritoare pentru zilele toride de vară este înghețata cu caise. Nu conține zahăr, lactate sau ouă. Este 100% naturală și integrală. Se prepară doar din fructe. Bananele sunt baza, deoarece ele […]

O înghețată plină de savoare și pe măsură de răcoritoare pentru zilele toride de vară este înghețata cu caise. Nu conține zahăr, lactate sau ouă. Este 100% naturală și integrală. Se prepară doar din fructe. Bananele sunt baza, deoarece ele […]
Gemul de caise are un parfum deosebit și o aromă cuceritoare de la prima degustare. Mulți îl asociază cu gustul copilăriei. Dacă vreți o dulceață sănătoasă, fără zahăr, vă recomand să încercați rețeta de mai jos. Este propusă de Lena […]
√ Articol bazat pe studii științifice Caisele și sâmburii de caise au un profil nutrițional și terapeutic important. O recenzie apărută în anul 2018 în „Indian Journal of Pharmaceutical Science” prezintă pe scurt beneficiile principale ale acestor fructe. Ce nutrienți […]
√ Articol documentat Caisele se numără printre cele mai îndrăgite fructe ale verii. Sunt cărnoase, dulci, parfumate și greu de refuzat. Sunt deopotrivă delicioase și curative. Caisele – fructe super-nutritive Caisele (Prunus armeniaca) sunt fructe nutritive, bogate în compuși bioactivi. […]
Anotimpul verii ne pune înainte o pleiadă de fructe dulci, aromate și parfumate, care sunt nu doar plăcute la gust, ci și benefice sănătății. Caisele se numără printre favoritelor multora. Conțin nutrienți care întăresc imunitatea, îmbunătățesc digestia, ajută la scăderea […]
Vrei o piele de catifea? Încearcă o mască din caise! Beneficiile acestor fructe pentru piele se datorează carotenoizilor, vitaminei C, vitaminei E și altor antioxidanți pe care acestea îi conțin. Caisele netezesc pielea, previn ridurile, dau luminozitate tenului Beta-carotenul – […]
Găluștele cu caise sunt un desert tradițional austriac, preparat în sezonul de vară.. Se numesc „Marillenknoedel”. La noi sunt populare găluștele cu prune, care pot fi servite ca turist în diferite stațiuni. Se pot face și cu căpșuni. În Austria, […]
Toate alimentele vegetale sunt înzestrate cu calități nutriționale deosebite. Ele se datorează compușilor speciali pe care îi conțin. Caisele sunt un bun exemplu în acest sens. Un fruct comun, pe care îl consumăm în mod obișnuit în perioada de vară, […]
Dacă vă plac caisele și vreți să vă bucurați de ele și în afara sezonului, faceți nectar! Este o metodă de conservare mult mai bună, deoarece se folosește considerabil mai puțin zahăr. Din nectarul de caise preparat după această rețetă […]
Caisele ne oferă o protecție suplimentară împotriva bolilor oculare datorită conținutului lor bogat în antioxidanți. Aceste fructe se numără printre cele mai bune surse de vitamina A și beta-caroten. Ce conțin caisele Caisele au atât valoare nutrițională, cât și medicinală. […]
Profesorul Ovidiu Bojor spune despre caise că sunt foarte hrănitoare. Efectele lor curative se datorează tocmai conținutului nutrițional foarte dens. Recomandă aceste fructe persoanelor convalescente și anemice. Un efect terapeutic extraordinar de important al caiselor este cel tonic asupra sistemului […]
Culoarea portocalie a caiselor este un indiciu al bogăției de carotenoide pe care aceste fructe le conțin. Carotenoidele, la fel ca și vitamina E (regăsită de asemenea din belșug în caise), sunt antioxidanți care au demonstrat efecte protectoare importante asupra […]
Este păcat să nu profităm de caise atunci când sunt în sezon, pentru a le conserva pentru iarnă sub formă de gem, dulceață, compot sau sirop. Unii descriu gustul caiselor ca o combinație între piersici și prune, dulce-acrișor. Sunt nemaipomenite […]
Fructele uscate sunt adevărate depozite de vitamine, minerale și antioxidanți, și reprezintă un leac natural pentru sănătate în perioada iernii, când suntem lipsiți de fructele proaspete. Deși consumăm fructe uscate doar la ocazii speciale, medicii recomandă să le includem mai […]