Persoanele care nu pot consuma gluten nu au multe opțiuni la îndemână când vine vorba de pâine sau alte produse de panificație. Preparatele din comerț, certificate fără gluten, nu sunt întotdeauna calitative. Multe conțin ingrediente nocive, aditivi, conservanți sau chiar […]
Articole despre 'boala celiaca'
Boala celiacă? Mâncați kiwi – reduce inflamația intestinului provocată de gluten
√ Articol bazat pe studii științifice Kiwi conține un compus care poate atenua inflamația intestinală la persoanele cu boala celiacă. Este concluzia unui studiu publicat în 2019 în Jurnalul Colegiului American de Nutriție. Boala celiacă – o boală inflamatorie autoimună […]
Hrișca – benefică în diabet, boala celiacă, varice, ovare polichistice
√ Bazat pe studii științifice Hrișca a început să câștige tot mai mult teren în dietele sănătoase. Pe lângă valoarea sa nutrițională, cercetările recente au arătat că are virtuți terapeutice și poate ajuta la prevenirea bolilor. CE ESTE HRIȘCA Cu […]
Boala CELIACĂ – 4 semne prin care o poți recunoaște
Boala celiacă a devenit un subiect de maxim interes pentru nutriționiști și cercetători. În urmă cu câteva decenii se știau foarte puține cazuri de intoleranță la gluten. Astăzi însă, dietele fără gluten sunt în centrul atenției. Nu doar pacienții cu […]
ALERGIA la GRÂU, INTOLERANȚA la GLUTEN și BOALA CELIACĂ – simptome
Grâul este unul din cele 8 tipuri de alergeni alimentari din SUA. Alergia la grâu este un răspuns imun la oricare din proteinele prezente în această cereală, nu doar la gluten. O persoană alergică la grâu poate fi alergică și […]
Boala Celiaca
Boala celiaca este o boala ce afecteaza persoanele succeptibile genetic, cauzata de intoleranta la gluten. De obicei simptomele includ: diaree, anemie, disconfort abdominal. Diagnosticul se bazeaza pe biopsia intestinului subtire iar tratamentul este bazat pe un regim alimentar strict, fara […]