Majoritatea experților în sănătate consideră zahărul a fi cel mai dăunător ingredient din alimentația noastră. Există totuși ceva și mai rău, pe care îl consumăm zilnic. Este vorba despre uleiurile vegetale, sau mai degrabă despre acel Omega-6 pro-inflamator, care se […]
Articole despre 'acizi graşi Omega 3'
Știți care este cel mai sănătos aliment pentru creier?
Poate știți deja care este cel mai dăunător aliment pentru creier. Mulți specialiști spun că acesta este zahărul. Care o fi însă cea mai bună sursă de hrană pentru creier? Răspunsul este simplu: orice conține Omega-3. Însă pe primul loc […]
Bomboane fără zahăr, bogate în Omega-3 – pentru copiii în creștere și nu numai
Aceste bomboane sunt o sursă excelentă de acizi grași esențiali Omega-3. De ce este important să consumăm alimente bogate în Omega-3? Deoarece aceste grăsimi susțin sănătatea organismului în toate etapele vieții. Sunt recomandate de la naștere și până la maturitate. […]
Acizii grași Omega-3 reduc riscul de astm, rinită și alte alergii la copii
√ Articol bazat pe studii științifice Astmul, rinita și alergiile în general au la bază o componentă inflamatoare. Acizii grași Omega-3 (acidul docosahexanoic și acidul eicosapentaenoic) sunt cunoscuți pentru efectele lor antiinflamatoare. Aceștia se găsesc în peștele gras, uleiul de […]
Două porții de pește pe săptămână cresc masa și funcția musculară
√ Bazat pe studii științifice Beneficiile consumului de pește sunt bine documentate. O recenzie cuprinzătoare, publicată în 2020 în jurnalul „Advances in Nutrition” a asociat consumul de peștele cu un risc mai mic de boli cronice. Consumul de pește previne […]
Care este doza zilnică recomandată de Omega-3?
Acizii grași Omega-3 au devenit foarte populari în ultimii ani. Numeroase studii arată că aceștia au o importanță deosebită în ceea ce privește sănătatea organismului. Se găsesc în membranele celulare și ajută la buna funcționare a inimii, a sistemului imunitar, […]
2 secrete ale unui creier sănătos la bătrânețe
La fel care orice alt organ, creierul este supus îmbătrânirii. Însă așa cum notează experții, deteriorarea funcțiilor cognitive este mult mai extinsă decât în cazul altor funcții ale corpului. Astfel, este afectată gândirea, memoria, orientarea, capacitatea de înțelegere de a […]
Suplimentele de OMEGA-3 reduc INFLAMAȚIA și ANXIETATEA la persoanele tinere și sănătoase
Studiile observaționale au asociat nivelurile scăzute de Omega-3 și nivelurile crescut de Omega-6 cu inflamații și depresie. Studiul de față arată beneficiile suplimentelor de Omega-3 asupra unor studenți la medicină, în ceea ce privește reducerea nivelurilor de inflamații și anxietate. […]
OMEGA 3 – grăsimi cu beneficii majore pentru sănătatea noastră
Când vine vorba despre grăsimi, acizii grași esențiali Omega-3 ne oferă beneficii majore sănătății. Se regăsesc din plin în unele tipuri de pește gras. Un tip de Omega-3 numit ALA (acid alfa-linoleic) se poate găsi în surse vegetale, precum nuci și […]
Supă de PEȘTE – rețetă mediteraneană, bogată în Omega-3
O supă de pește este obligatorie pentru toți cei care țin o dietă mediteraneană. Peștele conține o cantitate importantă de Omega-3, acizi grași care se găsesc foarte rar în alte alimente. Această rețetă este probabil cel mai simplu mod de a consuma pește […]
Omega-3 și calciu natural din OASE de PEȘTE – o rețetă inedită
În cele mai multe case și familii, oasele de pește sunt tratate ca niște resturi care trebuie să ajungă cât mai repede la gunoi, sau în cel mai bun caz în bolul pisicii. Medicii nutriționiști ne sfătuiesc să tăiem carnea […]
Strugurii negri – un rezervor de sănătate
Dintre toate fructele de culoare violet-neagră, strugurii ocupă un loc de frunte ca aliment-medicament. Deşi sunt bogate în calorii, boabele de struguri sunt totodată o sursă concentrată de vitamine. De aceea strugurii au fost numiţi polivitamine naturale. Viţa de vie […]
Surse naturale de OMEGA-3
Acizii graşi de tip Omega sunt acizi esenţiali, cu rol fundamental în buna funcţionare a organismului nostru. Efectul antioxidant al acizilor Omega-3 este renumit în lumea medicinei, alături de cel al acizilor graşi Omega 6 şi Omega 9. Nutriţioniştii recomandă […]