Suc de Aloe Vera: Mod de Preparare, Administrare şi Beneficii

Sucul de Aloe Vera este un detoxifiant puternic pentru organism, şi mai ales pentru fluxul de sânge. Este bun pentru cei cu probleme de stomac – ulcer sau sindromul colonului iritabil. Sucul de aloe vera se poate prepara şi acasă. Acest lichid miraculos conține aceleaşi beneficii antibacteriene pe care le are şi gelul de aloe vera.

aloe vera suc

Recomandări la prepararea sucului de Aloe Vera

Trebuie să reţineţi că Aloe Barbadensis Miller este singura plantă de Aloe Vera care conține gelul adecvat pentru a face suc comestibil. Sucul de aloe vera făcut în casă suc nu va conţine aditivi sau conservanți nocivi, de asta puteţi fi sigur, mai ales dacă folosiţi o plană aloe crescută şi îngrijită de dumneavoastă.

Gelul extras din frunzele de aloe vera trebuie folosit imediat, altfel după câteva minute se va oxida şi îşi va pierde din elementele nutritive valoroase pe care le conţine. Se adaugă de regulă la o cană de suc de citrice. Se păstrează la frigider până la consum. Este foarte mportant să se îndepărteze tot stratul galben de sub coaja plantei aloe vera atunci când se extrage gelul. În cazul în care acest strat este ingerat, poate să apară o senzaţie de disconfort gastric și diaree.

Cum să faci suc de Aloe Vera pas cu pas:

1. Rupeți câteva frunze de la o planta Aloe Barbadensis Miller.

2. Cu un cuțit ascuțit și cu mare grijă, îndepărtaţi coaja de pe frunză.

3. Decojiţi şi stratul galben chiar de sub coajă. Stratul galben poate fi de asemenea îndepărtat prin clătire cu o soluţie preparată dintr-o lingură de oţet alb alimentar şi o cană de apă. După ce toate straturile galbene au fost eliminate, ar trebui să rămâneţi doar cu un strat pur de gel Aloe Vera.

4. Continuaţi să decojiţi coaja exterioară prin îndepărtarea stratului galben de la fiecare frunză, până când obţineţi aproximativ 2 linguri (30ml) de gel pur de Aloe Vera.

5. Puneţi repede cele 2 linguri de gel Aloe Vera într-un blender sau robot.

6. Adăugaţi în blender o ceaşcă de orice fel de suc natural de citrice de bază, cum este sucul de portocale sau de grapefruit.

7. Amestecaţi bine până când gelul şi sucul se omogenizează perfect şi formează un lichid compact.

8. Turnaţi sucul de aloe vera şi citrice într-un pahar și bucurați-vă savurându-l!

Administrat zilnic, sucul de aloe vera oferă un aport ridicat de energie, şi ajută la menţinerea unei greutăţi corporale sănătoase. Pentru efecte optime, sucul de Aloe Vera suc se bea de 2 ori pe zi.

suc de aloe vera mod de preparare

Suc de Aloe Vera Beneficii

 Este bun pentru gingii şi dinţi, datorită proprietăților antimicrobiene.

 Ajută la curățarea și detoxifierea organismului datorită proprietăților antibacteriene, antifungice şi antivirale.

Ajută la slăbit. Ca băutură naturală stimulează metabolismul și arde caloriile într-un ritm extrem de rapid.

 Este un laxativ natural. Suc de aloe este un remediu popular împotriva simptomelor de reflux de acid, arsuri la stomac şi dureri de stomac.

 Îmbunătăţeşte digestia şi curăţă colonul.

Activează sistemul imunitar. Acesta poate fi eficient ca un agent imuno-stimulator în combaterea cancerului (leucemie) sau SIDA.

Scade nivelul zahărului din sânge.

 Reglează circulaţia sângelui. Îmbunătățește capilarele şi stabilizează tensiunea arterială.

Combate anemia. Sucul de aloe vera se bea înainte de fiecare masă, în scopul de a stimula măduva osoasă să producă noi celule, pentru combaterea oboselii acute şi a durerilor de cap specifice anemiei.

Aplicat extern, sucul de aloe vera reduce inflamațiile și iritațiile pielii, vindeca arsuri şi răni.

Puteţi comanda suc de aloe vera 100% natural online.

Precauţii şi efecte secundare

Excesul de suc de aloe poate cauza: crampe stomacale, diaree, deshidratare şi dezechilibre electrolitice. Persoanele hipotensive trebuie să fie atente la consumul de suc de aloe.

La unele persoane, planta poate provoaca reacții alergice, erupții cutanate și iritații.
Aloe este strict contraindicată femeilor gravide, deoarece poate provoca diaree. În această perioadă, precum și în perioada alăptării, trebuie consultat medicul în vederea utilizării sucului.

Deşi sucul de aloe ajută la curăţarea colonului și combate constipatie, utilizarea sa este contraindicată în unele boli ale tractului gastro-intestinal – de exemplu în colite, diverticulite, hemoroizi sau ulcer peptic.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


6 comentarii

  1. Este risipă sa arunci coaja, iata o reteta mai interesanta! se ia 750 gr frunze, 750 gr miere poliflora, se da prin blender si se lasa la macerat 5 zile,apoi se strecoara si se da la frigider ! are un spectru mai larg de intrebuitare, si nu are contraindicatii ,doar cu grija la diabetici!

  2. Eu am tocat aloe si am pus/o in vin.Astept sa se limpezeasca de sedimente si apoi o sa vad cum este.

  3. Este exact ce vroiam sà aflu de mult timp,avànd àn vedere cà am aloe ….multumesc :*

  4. eu stiu ca aloea este toxica,se foloseste doar gelatina care o contine frunzele si doar exterior!!!!!!!!!!!

  5. Aloea ,o planta miraculoasa pe care oriceRoman o are in casa.Frunza poate fi ,folosita in; tratarea vanatailor.arsuri. muscaturi de insecte.taeturi,este un analgezic f puternic, stopeaza caderea parului,trateaza psoriazisul, heresull are efect afosidiac, si alte multiple intrebuintari . !

  6. ceva incercat de mine, o data pe luna ,nepoata mea se umple ca cosuri si greu scapa de ele in plus s-a ales si cu o micoza , nu stiu de unde .in ziua cand a inceput sa apara cosurile a luat o bucata dintr-o frunza de aloe a desfacut-o si a tamponat fata iar ca experiment a dat si pe degetul cu micaza. rezultat; a doua zi cosurile erau uscate iar degetul nu mai era rosu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.