Clicky

Suc pentru combaterea ANEMIEI

Persoanele anemice au nevoie de o alimentație foarte bine pusă la punct. Organismul lor nu produce suficiente celule roșii de sânge, și din cauza oxigenării deficitare a sângelui, se instalează stări de oboseală și slăbiciune, amețeală, dureri de cap, mâini și picioare reci, dureri în piept, dificultăți de respirație.

Principalul nutrient de care o persoană anemică are nevoie este fierul. Acesta asigura buna funcționare a celulelor roșii de sânge, crește nivelul hemoglobinei și cantitatea de oxigen din sânge menit să ajungă la celelalte celule din corp.

Un studiu apărut în Jurnalul Nursing and Health Science a arătat că persoanele care suferă de anemie își pot îmbunătăți nivelul hemoglobinei consumând suc de sfeclă roșie timp de 20 de zile. La fel de bune sunt salatele care conțin sfeclă roșie, morcovi, castraveți și ceapă.

Sucul pe care vi-l prezentăm combină mai multe legume bogate în nutrienții necesari pentru fortificarea organismului. Are efecte energizante, detoxifiante și nutritive. Este bogat în vitamina C, fier, vitamina A, vitamina K și minerale.

De pildă, varza roșie conține foarte mulți compuși care combat starea de anemie. Comparativ cu varza albă, cea roșie conține de 6-8 ori mai multă vitamina C. Este bogată în fier, calciu, potasiu, vitamine din complexul B și beta-caroten. În plus, varza roșie conține antocianini, un grup de antioxidanți care combat cancerul și îmbunătățesc memoria.

Suc pentru persoanele anemice – rețetă

Ingrediente

• 2 morcovi
• ½ varză roșie
• ¼ sfeclă roșie
• 1 măr roșu
• ½ lămâie
• ½ portocală

Preparare

Curățați morcovii de coajă dacă nu provin dintr-o sursă bio. Spălați-i, tăiați-i bucăți potrivite pentru storcătorul electric. Procedați la fel cu celelalte ingrediente. Ideal ar fi să folosiți o lămâie bio (organică), pentru a folosi și coaja (care este foarte bogată în antioxidanți).

Treceți toate ingredientele prin storcător. Sucul obținut se bea imediat. Se poate îndulci cu puțină miere sau melasă neagră (care este bogată în fier) și multe alte minerale valoroase: calciu, magneziu, potasiu, seleniu.

Surse articol:
1. http://www.juicingcollection.com/Purple+Anaemia+Fighting+Juice+Recipe
2. http://www.healthyfoodstar.com/red-cabbage-several-times-healthier-green/

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *