Sucul de PORTOCALE îmbunătățește sănătatea și reduce riscul de OBEZITATE la adulți și copii (studii)

Un studiu realizat în anul 2012 a arătat că sucul de portocale 100% natural are beneficii importante pentru sănătatea copiilor și adulților.

Studiile anterioare au arătat că sucul de portocale îmbunătățește calitatea dietei la copii prin faptul că aduce în corp foarte mulți nutrienți importanți, fără să crească riscul de supraponderalitate.

Suc de Portocale Beneficii

Suc de Portocale Beneficii

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Louisiana – Centrul de Agricultură, au dorit să examineze efectele consumului de suc de portocale asupra adulților, analizând îndeosebi aportul de nutrienți și factorii de risc pentru sindromul metabolic.

Rezultatele au arătat că sucul de portocale a crescut nivelurile mai multor nutrienți: vitamina A, vitamina C, acid folic, magneziu și potasiu.

Spre deosebire de non-consumatori, consumatorii de suc de portocale au avut:

– un aport mai mare de fructe, suc de fructe și cereale integrale
– un indice al masei corporale mai mic
– niveluri mai mici de colesterol
– un risc mai mic de a deveni obezi

Acest studiu sugerează că sucul de portocale este o componentă importantă a unei diete sănătoase, doar dacă el este preparat în casă și consumat proaspăt. Poate fi servit la micul-dejun, ca atare, sau combinat cu alte fructe, precum lămâie, măr, kiwi, ananas, pere etc.

Un studiu publicat în Jurnalul American de Nutriție Clinică a arătat că 2 pahare de suc de portocale pe zi cresc nivelul de vitamina C din corp cu până la 64 de procente. Vitamina C este un antioxidant puternic, important pentru distrugerea radicalilor liberi ce afectează țesuturile și celulele, cauzând îmbătrânire prematură.

Consumat împreună cu o masă bogată în grăsimi și carbohidrați, sucul de portocale previne apariția reacțiilor inflamatorii în corp, care pot duce la ateroscleroză, diabet și alte boli.

Datorită conținutului de hersperidină, portocalele îmbunătățesc activitatea vaselor mici de sânge și nivelul tensiunii arteriale diastolice, și reduc biomarkerii de risc cardiovascular.

La persoanele cu colesterol mare, sucul de portocale ajută la reducerea nivelurilor de colesterol LDL. Sucul de portocale stimulează funcția sistemului imunitar, ajută la detoxifierea corpului, îmbunătățește circulația, susține repararea celulelor și metabolismul și protejează împotriva cancerului și a îmbătrânirii premature.

Surse articol:
1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23234248
2. http://www.livestrong.com/article/446734-medication-absorption-orange-juice/
3. https://www.organicfacts.net/health-benefits/beverage/orange-juice.html

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *

DESCARCĂ APLICAȚIA Android app on Google Play