Sucul de VARZĂ are efecte anti-COLESTEROL, anti-CANCER, anti-ULCER, protejează oasele, ochii și neuronii

Varza, broccoli și conopida fac parte din aceeași familie de legume numită crucifere. Acestea sunt foarte bogate în substanțe active care pot ajuta la prevenirea și tratarea unui spectru larg de boli.

Dr. Mercola scrie că în varză se regăsește cea mai mare cantitate de antioxidanți puternici: sulforafan, tiocianați, isotiocinați, luteină și zeaxantină.

Suc de Varză

Suc de Varză

Studiile au arătat că acești compuși au efecte protectoare împotriva mai multor tipuri de cancer: de sân, de colon, de prostată. Totodată, ajută la scăderea colesterolului HDL care se poate depune în artere, stimulează enzimele detoxifiante și combat inflamațiile.

Consumul de varză ca atare sau sub formă de suc ne poate proteja de radiațiile cu potențial letal.

Vitamina K din varză este importantă pentru sănătatea oaselor și a neuronilor (ajută la prevenirea bolii Alzheimer). Varza conține foarte multă vitamina C, chiar mai multă decât portocalele. Este bogată în fibre, calciu, fier, fosfor, potasiu, magneziu, vitamine din complexul B și probiotice.

Ajută la tratarea ulcerului stomacal

Sucul de varză este un leac popular pentru ulcerul peptic. Numeroși experți în sănătate și fitoterapie îl recomandă celor cu ulcer stomacal, deoarece protejează mucoasa tractului gastrointestinal și combate infecțiile cu Helicobacter pylori. Acest efect se datorează conținutului de sulforafan.

Un studiu a arătat că persoanele cu ulcer care au băut timp de 10 zile câte 1 litru de suc de varză pe zi s-au vindecat. Sucul de varză calmează mucoasa gastrică și ameliorează simptomele de reflux de acid.

Varza conține compuși sulfuroși eficienți în distrugerea mai multor tipuri de bacterii, virusuri și alți patogeni din stomac și tractul intestinal.

Scade colesterolul LDL

Un studiu japonez a arătat că sucul de varză și de broccoli ajută la scăderea colesterolului. Au fost testate 77 de persoane adulte cu niveluri mari de colesterol.

Jumătate din ele au primit 300 ml de suc mixt de legume și fructe, cu un conținut mare de varză și broccoli. Rezultatele au arătat că după 12 săptămâni de tratament, persoanele care au băut sucul a avut o reducere semnificativă a colesterolului “rău”.

Comabte cancerul și tumorile

Legumele crucifere au demonstrat o acțiune anticancerigenă și antitumorală deosebită. Sucul de varză stimulează sistemul imunitar să combată diferite boli, inclusiv cancer.

Compușii din varză, broccoli și conopidă inhibă creșterea și răspândirea celulelor canceroase și protejează împotriva tumorilor.

La unele persoane sucul de varză poate produce gaze intestinale. În acest caz, sucul se poate dilua cu apă în proporție de 1-2:4. Sau se poate combina cu suc de morcov sau măr.

Surse articol:
1. http://www.livestrong.com/article/268654-what-are-the-benefits-of-beet-apple-juice/
2. http://foodfacts.mercola.com/cabbage.html
3. http://www.drdavidwilliams.com/cleanse-with-cabbage-juice/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.