Sucul de SFECLĂ și GHIMBIR are efecte bune în BOLILE cronice (preparare fără storcător)

Un mod plăcut de a consuma sfeclă roșie în stare crudă este sub formă de suc, în combinație cu ghimbir. Pe lângă faptul că mărește efectul terapeutic al băuturii, ghimbirul îi adaugă o aromă deosebită.

Sucul natural este unul din cele mai indicate forme de administrare a legumelor și fructelor, deoarece este foarte concentrat în nutrienți, care sunt rapid absorbiți de către corp.

Suc de Sfeclă și Ghimbir

Suc de Sfeclă și Ghimbir

Suc de sfeclă cu ghimbir – rețetă

Ingrediente

• 2 mere
• 1 sfeclă mare
• 1 bucată de ghimbir de 1 deget
• ½ pahar de apă

Preparare

Spălați bine merele, sfecla și ghimbirul. Tăiați-le bucăți, fără să le decojiți. Puneți-le în blender împreună cu apa. Mixați până când obțineți o pastă fină, omogenă. Acoperiți gura blenderului cu o bucată de tifon sau cu un săculeț folosit la strecurarea laptelui de semințe sau nuci.

Turnați pasta prin tifon într-un bol și stoarceți bine pânză pentru a extrage tot sucul. Turnați apoi sucul într-un pahar și serviți-l imediat.

Ghimbir

Ghimbir

Dacă vi se pare prea concentrat, îl puteți dilua cu mai multă apă. De asemenea, poate fi îndulcit cu miere de albine sau cu puțin suc de struguri. Sucul de sfeclă roșie poate fi asociat cu suc de morcov, castravete și/sau țelină.

Nu aruncați pulpa rămasă. Poate fi folosită în diferite preparate: chiftele, tocănițe, ciorbe, supe, piure, mâncare pentru copii, pâine de casă etc.

Beneficiile sucului de sfeclă

Sfecla roșie este bogată în acid folic, mangan și un compus numit betacianină, care războiește cancerul. Acesta pigment este de altfel responsabil pentru culoarea roșie intensă a sfeclei.

În medicina tradițională, sfecla este utilizată în anemie, oboseală, detoxifiere, cancer, boli de ficat, afecțiuni oculare (datorită conținutului de luteină și zeaxantină care protejează retina) și afecțiuni renale, circulația limfatică și probleme ale pielii.

Are proprietăți antiinflamatoare, antioxidante și anticancerigene. Mai mult, sucul de sfeclă are puterea de a inversa bolile cronice, datorită acidului oxalic care acționează ca un solvent pentru depozitele nesănătoase de calciu din corp, asociate cu dezvoltarea bolilor cronice:

– artrită
– boli de inimă
– pietre la rinichi
– afecțiuni ale ochilor
– vene varicoase
– arterioscleroză
– cancer

Sucul de sfeclă poate cauza reacții adverse specifice detoxifierii. Prin dizolvarea depozitelor dăunătoare de calciu are loc o „descoperire” și o eliminare a metalelor grele, a substanțelor chimice și toxice, și a virsurilor din corp.

De aceea este bine să se înceapă cu doze mici de suc de sfeclă, circa 30 ml.

Sursă: http://www.thebestofrawfood.com/benefits-of-beet-juice.html

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


12 comentarii

  1. I-mi prepar acest suc de minim 3 ori pe saptamana.

  2. beau zilnic de 2ani si jumatate

  3. eu beau dimineata suc preparat din 2 mere o lamaie o sfecla rosie 2 morcovi si o grepfuit daca am

  4. Și eu consum suc de sfeclă roșie+ morcov+măr+ lămâie+miere,făcut la blendar dar nu storc pulpa,foarte bun!

  5. Eu mananc aceasta minune fără sa le mai storc. Sănătate și energie! 👍

  6. Si totuși, de ce fără storcător?…Care-i diferența între sucul dat prin blender și apoi stors și sucul făcut prin storcătorul de fructe ?…

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.