Sucul de PEPENE GALBEN și MORCOV ajută la ÎNTINERIREA țesuturilor (rețetă video)

Această rețetă minunată ne dă posibilitatea să consumăm morcovul într-o formă delicioasă. Abia se simte gustul de morcov în acest suc, datorită aromei savuroase a pepenelui galben și a bananei.

Dacă nu aveți morcov în casă, puteți prepara acest smoothie doar din pepene galben și banană, sau doar din pepene și câteva cubulețe de gheață. Veți obține un nectar foarte gustos.

Smoothie de Pepene Galben și Morcov

Smoothie de Pepene Galben și Morcov

Adaosul de morcov sporește însă conținutul nutrițional și calitățile curative ale sucului. Morcovul are îndeosebi proprietăți anticancerigene. Este anti-anemic, tonic și remineralizant, diuretic, laxativ și cicatrizant la nivel gastric. Ajută la întărirea imunității, îmbunătățirea vederii, întinerirea țesuturilor pielii, la tratarea afecțiunilor plămânilor, la combaterea îmbătrânirii premature.

Pe lângă faptul că este un fruct care dă smoothie-urilor o aromă delicată și o textură cremoasă, pepenele galben ne furnizează o cantitate însemnată de vitamina A sub formă de beta-caroten, și de vitamina C. Este de asemenea bogat în vitamine din grupul B și vitamina K.

Smoothie de Pepene Galben și Morcov

Smoothie de Pepene Galben și Morcov

Pepenele galben conține potasiu, cupru, magneziu, fier, fosfor, zinc și mangan, precum și antioxidanți care combat infecțiile și ne apără de efectele distructive ale radicalilor liberi asupra celulelor.

Este răcoritor, are efecte diuretice și laxativ, și ajută la regenerarea țesuturilor. Consumul de pepene galben este util în anemie, constipație și hemoroizi, reumatism și gută, tuberculoză și litiază urinară.

Smoothie de pepene galben și morcov – rețetă

Ingrediente

• 1 felie de pepene galben
• 1 morcov mediu
• 1 banană
• 70 ml de apă

Smoothie de Pepene Galben și Morcov

Smoothie de Pepene Galben și Morcov

Preparare

Tăiați o felie grosuță de pepene și îndepărtați coaja. Tăiați miezul cubulețe și puneți-le în blender.

Smoothie de Pepene Galben și Morcov

Smoothie de Pepene Galben și Morcov

Adăugați morcovul spălat și tăiat rondele, împreună cu banana ruptă bucăți. Adăugați și puțină apă, cât să meargă blender, și mixați câteva secunde, până când sucul devine cremos și foarte fin, fără bucăți mari de morcov.

Smoothie de Pepene Galben Banană și Morcov

Smoothie de Pepene Galben Banană și Morcov

În funcție de consistența dorită, mai puteți adăuga apă. Este foarte bun mai gros, ca un nectar. După ce luați capacul de la blender, veți fi învăluiți de un parfum extraordinar de pepene galben, asemănător gumei de mestecat din copilărie.

Smoothie de Pepene Galben și Morcov

Smoothie de Pepene Galben și Morcov

Sucul rezultat este foarte dulce datorită bananei și a pepenelui galben, drept care nu mai este nevoie să adăugați miere sau alt îndulcitor. Cu cât mai coapte sunt fructele, cu atât mai dulce și mai aromat va fi sucul.

Vezi și rețeta video:

Surse articol:
1. http://www.incrediblesmoothies.com/recipes/cantaloupe-melon-smoothie-recipes-and-nutrition/
2. „Vindecare și Purificare Prin Alimentație și Post”, Liviu Gheorghe, Tudor Ilie, Călin Ianța, Mihai Minoiu

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.