Sucul de ȚELINĂ reglează glandele ENDOCRINE, ajută în OBEZITATE, înlătură OBOSEALĂ și afecțiunile NERVOASE (rețetă video)
Țelina este un aliment terapeutic de excepție, utilizată în scop curativ de medicii renumiți ai antichității, precum Hipocrate sau Pliniu cel Bătrân. Toate părțile țelinei au valoare terapeutică: rădăcina, frunzele și semințele.
Pentru a beneficia de efectele sale vindecătoare, țelina trebuie consumată în stare crudă, în salate sau sub formă de suc.
Frunzele de țelină sunt în mod deosebit recomandate împotriva stresului, tulburărilor nervoase, obezității, diabetului și afecțiunilor digestive.
Se pot folosi împreună cu rădăcina la prepararea unui suc cu proprietăți alcaline. Pentru a fi mai ușor de consumat și mai bogat în virtuți terapeutice, sucul de țelină se poate asocia cu suc de morcov, lămâie și/sau măr.
Suc de țelină și morcov – rețetă
Ingrediente
• 1 felie de țelină
• frunzele de la 1 rămurică de țelină
• 1 morcov
• 1 pahar de apă
Preparare
Puneți toate ingredientele în blender și mixați. Strecurați amestecul, pentru a obține un suc limpede. Ideal ar fi însă să-l consumați ca atare, pentru a nu arunca nimic. Pentru a fi mai ușor de băut și mai plăcut la gust, adăugați 1 banană sau 1 piersică mare. Va deveni mai cremos și mai dulce.
→ Recomandări:
Țelina întărește sistemul nervos, tonifică întregul organism și îl ajută să facă față mai ușor la efortul fizic și psihic, și reglează funcția glandelor suprarenale care controlează eliberarea hormonilor de stres.
– Oboseală cronică, stres, afecțiuni nervoase, boli endocrine
Se bea câte 1 pahar de suc de țelină și morcov (în cantități egale) pe zi, de regulă dimineața, cu 10 minute înainte de micul-dejun.
– astenie
– surmenaj
– convalescență
– rezistență scăzută la boli
– dereglări hormonale și endocrine
– nervozitate
– deficit de minerale
– diabet zaharat
– digestie dificilă
– reumatism, gută
– infecții urinare
– hirsutism
– afecțiuni dermatologice cauzate de tulburările glandulare
– îmbătrânire prematură
Vezi și rețeta video:
Surse articol:
1. „Sănătate Prin Semințe, Legume și Fructe”, Ovidiu Bojor, Catrinel Perianu
2. „Vindecare și Purificare Prin Alimentație și Post”, Liviu Gheorghe, Tudor Ilie, Călin Ianța, Mihai Minoiu