Sucul de ȚELINĂ reglează glandele ENDOCRINE, ajută în OBEZITATE, înlătură OBOSEALĂ și afecțiunile NERVOASE (rețetă video)

Țelina este un aliment terapeutic de excepție, utilizată în scop curativ de medicii renumiți ai antichității, precum Hipocrate sau Pliniu cel Bătrân. Toate părțile țelinei au valoare terapeutică: rădăcina, frunzele și semințele.

Pentru a beneficia de efectele sale vindecătoare, țelina trebuie consumată în stare crudă, în salate sau sub formă de suc.

Suc de Țelină și Morcov

Suc de Țelină și Morcov

Frunzele de țelină sunt în mod deosebit recomandate împotriva stresului, tulburărilor nervoase, obezității, diabetului și afecțiunilor digestive.

Se pot folosi împreună cu rădăcina la prepararea unui suc cu proprietăți alcaline. Pentru a fi mai ușor de consumat și mai bogat în virtuți terapeutice, sucul de țelină se poate asocia cu suc de morcov, lămâie și/sau măr.

Suc de țelină și morcov – rețetă

Ingrediente

• 1 felie de țelină
• frunzele de la 1 rămurică de țelină
• 1 morcov
• 1 pahar de apă

Suc de Țelină și Morcov Rețetă

Suc de Țelină și Morcov Rețetă

Preparare

Puneți toate ingredientele în blender și mixați. Strecurați amestecul, pentru a obține un suc limpede. Ideal ar fi însă să-l consumați ca atare, pentru a nu arunca nimic. Pentru a fi mai ușor de băut și mai plăcut la gust, adăugați 1 banană sau 1 piersică mare. Va deveni mai cremos și mai dulce.

Suc de Țelină și Morcov

Suc de Țelină și Morcov

Recomandări:

Țelina întărește sistemul nervos, tonifică întregul organism și îl ajută să facă față mai ușor la efortul fizic și psihic, și reglează funcția glandelor suprarenale care controlează eliberarea hormonilor de stres.

Suc de Frunze de Țelină și Morcov

Suc de Frunze de Țelină și Morcov

– Oboseală cronică, stres, afecțiuni nervoase, boli endocrine

Se bea câte 1 pahar de suc de țelină și morcov (în cantități egale) pe zi, de regulă dimineața, cu 10 minute înainte de micul-dejun.

– astenie
– surmenaj
– convalescență
– rezistență scăzută la boli
– dereglări hormonale și endocrine
– nervozitate
– deficit de minerale
– diabet zaharat
– digestie dificilă
– reumatism, gută
– infecții urinare
– hirsutism
– afecțiuni dermatologice cauzate de tulburările glandulare
– îmbătrânire prematură

Vezi și rețeta video:

Surse articol:
1. „Sănătate Prin Semințe, Legume și Fructe”, Ovidiu Bojor, Catrinel Perianu
2. „Vindecare și Purificare Prin Alimentație și Post”, Liviu Gheorghe, Tudor Ilie, Călin Ianța, Mihai Minoiu

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.