Acest SUC delicios îți curăță corpul și te ajută să slăbești: CASTRAVETE și CĂPȘUNE (rețetă video)

Este unul din cele mai bune sucuri pe care le putem obține din fructe și legume proaspete de sezon. Combinația dintre căpșune și castraveți este perfectă. Ambele ingrediente sunt bogate în apă și au efecte diuretice puternice.

În ceea ce privește gustul, acest suc poate primi lesne nota 10. Se poate bea zilnic, pe o perioadă de câteva săptămâni, pentru a simți din plin beneficiile sale asupra corpului.

Smoothie de castravete și Căpșuni

Smoothie de castravete și Căpșuni

Smoothie de castravete și căpșune – rețetă

Ingrediente

• 10 căpșuni
• 1 castravete mediu
• 1 pahar de apă

Smoothie de Căpșuni și Castravete Rețetă

Smoothie de Căpșuni și Castravete Rețetă

Preparare

Îndepărtați codițele căpșunilor și spălați-le de mai multe ori. Căpșunele pot reține multe impurități, de aceea trebuie spălate cu atenție. Spălați castravetele și tăiați-l rondele.

Adăugați toate ingredientele în blender și mixați. Când sucul a devenit omogen, adăugați și jumătate de banană, pentru a obține o băutură mai cremoasă, mai suavă și mai plăcută la gust.

Rețeta video:

Efecte benefice

Pare uimitor ca un fruct atât de delicios precum este căpșuna să fie totodată atât de sănătos. Dulceața lor naturală îmbracă într-o formă extrem de plăcută aceste medicamente roșii ale naturii și le face mult mai ușor de consumat.

Căpșunele sunt o sursă foarte bună de vitamina C, vitamina K, vitamina A și vitamina E. Sunt bogate în apă (90%) și potasiu, fier, fibre și acid folic.

Smoothie de Căpșuni și Castravete Rețetă

Smoothie de Căpșuni și Castravete Rețetă

Au o forță diuretică extraordinară, de aceea sunt recomandate în curele de slăbire și de purificare a organismului. În plus, conțin multe fibre care dau sațietate și împiedică supra-alimentarea.

Smoothie de castravete și Căpșuni

Smoothie de castravete și Căpșuni

Datorită efectului diuretic, căpșunele și castraveții ajută la eliminarea excesului de acid uric, fiind utile în afecțiunile artritice, și la curățarea pielii.

Pe lângă efectele lor detoxifiante, căpșunele sunt antiinflamatoare, antioxidante, anti-diabetice și laxative.

Beneficiile lor merg însă mult mai departe. Căpșunele au o acțiune binefăcătoare asupra sistemului cardiovascular. Au efecte benefice asupra vaselor de sânge, ajută la eliminarea excesului de colesterol, la reducerea tensiunii arteriale și la menținerea nivelului de zahăr din sânge echilibrat.

Smoothie de castravete și Căpșuni

Smoothie de castravete și Căpșuni

Consumul de căpșuni este recomandat îndeosebi persoanelor care suferă de:

– gută, reumatism, artrită
– hipertensiune arterială, boli cardiovasculare
– anemie, lipsă de fier
– diabet
– eczeme, afecțiuni ale pielii

Căpșunele trebuie evitate de persoanele care suferă de colită sau colon iritabil, pietre la rinichi sau alergii (îndeosebi la aspirină).

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Vreau si euuuuuu😋

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.