Smoohie bogat în GRĂSIMI sănătoase, benefic pentru CREIER (rețetă video)

Știm despre creierul nostru că este compus din 75% apă. Puțini dintre noi știm însă că acesta este totodată cel mai gras organ al corpului, și conține cel puțin 60% grăsimi. Iată de ce dietele care exclud consumul de grăsimi nu sunt tocmai corecte.

Numeroase studii au arătat că alimentația noastră de zi cu zi are un impact foarte mare asupra dezvoltării și funcționării creierului. Grăsimile și alimentele bogate în antioxidanți reprezintă cea mai bună hrană pentru creier.

Smoothie de Spanac, Avocado și Cocos

Grăsimile polinesaturate conțin acizi grași esențiali Omega-3 și Omega-6, pe care corpul nostru nu îi poate produce. Consumul de Omega-3 a fost asociat cu rate mai mici de depresie.

Un tip de Omega-3 numit acid docosahexaenoic s-a dovedit util în îmbunătățirea memoriei și abilitățile motorii și în îmbunătățirea unor depresiei, tulburărilor bipolare și a ADHD-ului.

Smoothie de spanac, avocado și cocos – rețetă

Ingrediente

• 1 mână de frunze de spanac
• ½ avocado
• 2-3 linguri de nucă de cocos răzuită
• 1 pahar de apă

Smoothie de Spanac, Avocado și Cocos

Smoothie de Spanac, Avocado și Cocos

Preparare

Spălați spanacul frunză cu frunză, pentru a îndepărta toate impuritățile. Rupeți-le mărunt și puneți-le în blender. Adăugați pulpa de la jumătate de avocado, tăiată bucăți, și nuca de cocos.

Smoothie de Spanac, Avocado și Cocos

Smoothie de Spanac, Avocado și Cocos

Turnați jumătate de pahar de apă pentru început și mixați până obțineți o compoziție fină, omogenă. Adăugați și restul de apă și 1 linguriță de miere de albine și mai mixați câteva secunde.

Smoothie de Spanac, Avocado și Cocos

Smoothie de Spanac, Avocado și Cocos

Folosiți miezul proaspăt desprins dintr-o nucă de cocos, și nu fulgi de cocos din comerț, deoarece aceia sunt foarte procesați nu mai au pic de grăsime sau gust în ei. O altă variantă ar fi să cumpărați chipsuri (bucăți mari) de cocos de la magazinele naturiste.

Smoothie de Spanac, Avocado și Cocos

Smoothie de Spanac, Avocado și Cocos

Sucul este foarte plăcut la gust și aromat. Avocado trebuie să fie copt bine pentru a da sucului o consistență cremoasă și densă, și un gust mai bun.

Beneficii

Cea mai mare cantitate de grăsimi regăsite la nivelul creierului sunt grăsimi saturate. Consumul de alimente bogate în acest tip de grăsimi reduce riscul de demență cu 36%. Acestea se pot lua din surse naturale, sănătoase, precum uleiul de cocos.

Nuca de cocos conține trigliceride de lanț mediu, care susțin regenerarea și vindecarea funcțiilor nervilor din creier. În plus, acestea ajută la reducerea grăsimilor din corp.

Grăsimile din nuca de cocos susțin sănătatea inimii, a glandei tiroide și a sistemului imunitar. Totodată, ele cresc nivelul energiei și ajută la pierderea în greutate.

Avocado este considerat unul din cele mai eficiente alimente pentru menținerea sănătății creierului. Pe lângă conținutul de Omega-3, avocado este bogat în acid folic și vitamina E, un nutrient care combate efectele radicalilor liberi și ajută la inversarea procesului de pierdere a memoriei la pacienții cu Alzheimer în fazele timpuri sau mai avansate ale bolii.

Smoothie de Spanac, Avocado și Cocos

Smoothie de Spanac, Avocado și Cocos

Avocado conține grăsimi mononesaturate, care promovează circulația sângelui și previn întărirea vaselor de sânge, îmbunătățind astfel funcțiile inimii și a creierului. Avocado reduce nivelul colesterolului, previne accidentul vascular cerebral, ajută la controlul tensiunii arteriale și la prevenirea cheagurilor de sânge.

Prin îmbunătățirea fluxului sangvin la creier, avocado ajută la o mai bună aprovizionare a acestuia cu oxigen, glucoză și alți nutrienți esențiali.

Compușii grași din avocado ajută de asemenea la menținerea membranelor celulare din creier flexibile, oferind celulelor nervoase un strat protector.

Vezi și rețeta video:

Surse:
„Revoluția Smoothie-urilor Verzi”, Victoria Boutenko
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/10/22/coconut-oil-and-saturated-fats-can-make-you-healthy.aspx
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/01/22/fascinating-facts-you-never-knew-about-the-human-brain.aspx

Avocado Health Benefits: Is This the World’s Most Perfect Food?


http://www.neurobic.com/blog/brain-nutrition/avocado-for-brain-development/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Sunt total „in ceață”. Multe articole din presă susțin ideea de a nu amesteca legume cu fructe (excepție făcând doar mărul cu morcovul). Deci….????

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.