Sucul LONGEVITĂȚII (rețetă video)

Acest suc conține câteva ingrediente delicioase, renumite pentru conținutul lor bogat în antioxidanți și proprietățile lor anti-îmbătrânire: goji, căpșuni și ciocolată neagră.

La finalul articolului veți găsi rețeta video și câteva informații despre beneficiile fiecărui ingredient în parte.

Smoothie de Căpșuni și Goj

Smoothie de Căpșuni și Goj

Sucul longevității – rețetă

Ingrediente

• 4-5 căpșuni mari
• 1-2 linguri de goji
• 4 pătrățele de ciocolată neagră
• 1 banană
• 100 ml de apă

Smoothie de Căpșuni și Goj

Smoothie de Căpșuni și Goj

Preparare

Spălați căpșunile și puneți-le în blender. Adăugați banana ruptă bucăți, fructele goji și ciocolata. Turnați apa și mixați până la omogenizare. Veți obține un suc cremos, cu o culoare roșie-maronie.

Smoothie de Căpșuni și Goj

Smoothie de Căpșuni și Goj

Dacă îl lăsați în pahar 10-20 de minute, sucul se va închega și va căpăta o textură asemănătoare unei budinci. Are un gust dulce, ușor amărui.

Smoothie de Căpșuni și Goj

Smoothie de Căpșuni și Goj

Beneficii

Studiile au arătat că ciocolata neagră are efecte benefice în peste 40 de afecțiuni și probleme de sănătate. Are proprietăți antioxidante, antiinflamatoare și anti-îmbătrânire.

Smoothie de Căpșuni și Goj

Smoothie de Căpșuni și Goj

Un studiu din 1999, realizat de cercetătorii de la Universitatea Harvard pe 800 de bărbați, a arătat că cei care au consumat ciocolată neagră de 3 ori pe lună au trăit cu un an mai mult decât non-consumatorii de ciocolată.

Folosiți o ciocolată neagră cu un conținut mare de cacao (cel puțin 70%). Cu cât mai mare este procentul de cacao, cu atât mai mare este concentrația de antioxidanți din ciocolată.

Căpșunile, la fel ca toate celelalte fructe de pădure, sunt foarte bogate în antioxidanți, îndeosebi vitamina C, care combate efectele distructive ale radicalilor liberi.

Smoothie de Căpșuni și Goj

Smoothie de Căpșuni și Goj

Cercetătorii de la Universitatea Warwick au descoperit că aceste fructe activează o proteină din corpul nostru care crește ne protejează împotriva bolilor, ajutând la menținerea celulelor, organelor și vaselor de sânge sănătoase. Consumul de căpșuni reduce semnificativ riscul bolilor cardiovasculare și a diabetului.

Despre capacitatea fructelor goji de a prelungi viața scrie în prima enciclopedie de plante medicinale din China numită Shen Nong’s Materia Medica, apărută în primul secol î.Hr.

Fructele goji sunt considerate un tonic excelent pentru sănătate, datorită antioxidanților puternici pe care îi conțin. Ajută la întărirea ficatului, la purificarea sângelui, la protejarea vederii și creșterea energiei. Previn creșterea celulelor canceroase, reduc glicemia și nivelul colesterolului.

Compușii din goji sunt bogați în vitamina A, care au proprietăți anti-îmbătrânire. Aceștia compuși stimulează funcția imunitară, protejează inima și creierul de boli.

Smoothie de Goji

Smoothie de Goji

Un studiu a arătat de asemenea că sucul de goji administrat persoanelor cu obezitate a redus greutatea corporală, datorită polizaharidelor, care transformă alimentele în energie și nu în grăsimi.

Un studiu realizat de FreeLife International pe o durată de 15 zile a arătat că persoanele care au consumat goji zilnic au raportat o îmbunătățire a stării de spirit: creșterea energiei, îmbunătățirea somnului, a atenției, a memoriei și a digestiei.

Sucul de goji crește numărul celulelor albe de sânge și activitatea imunitară.

Fructele goji nu trebuie consumate împreună cu medicamente anticoagulante, pentru subțierea sângelui. acestea pot interacționa de asemenea cu medicamente pentru diabet și tensiune arterială.

Vezi și rețeta video:

Surse articol:
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2016/01/04/foods-for-longevity.aspx
https://www.hivehealthmedia.com/strawberries-increase-longevity-prevent-cardiovascular-disease/
http://undergroundhealthreporter.com/goji-berry-benefits/#axzz46MTCR2ta
http://www.myhealthwire.com/news/diet-nutrition/368

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.