Sucul de ANANAS, fel de eficient ca medicamentele ANTIINFLAMATOARE și anticancerigen

Ananasul este un antiinflamator atât de puternic, încât cercetătorii l-au comparat cu medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene în ceea ce privește ameliorarea durerilor articulare.

Acest fruct tropical conține un compus numit bromelaină, care s-a dovedit eficient în tratarea artritei, a leziunilor sportive, a bolilor de inimă și a cancerului. De altfel, majoritatea beneficiilor sale se datorează acestei enzime.

Suc

Bromelaina este la fel de eficientă ca și acetaminofenul și alte antiinflamatoare nesteroidiene utilizate pentru tratarea artritei. Un studiu publicat în Clinical and Experimental Rheumatology a arătat că această enzimă ajută mai ales la ameliorarea durerii și a disconfortului cauzat de artrita la șold și osteoartrită.

Ananasul are proprietăți anticancerigene importante

Bromelaina are de asemenea proprietăți chemopreventive. Un studiu realizat pe animale de laborator, apărut în Planta Medica, a arătat că bromelaina este superioară unui medicament anticancerigen folosit în chimioterapie, numit 5-fluorouracil.

Bromelaina ajută la combaterea cancerului prin reducerea inflamației și prin dizolvarea fibrinei. Celulele canceroase se ascund sub fibrină pentru a nu fi identificate. Prin dizolvarea fibrinele, ele sunt descoperite și pot fi văzute de sistemul imunitar.

Fibrina face celulele canceroase să se lipsească una de alta, să fie mai greu de detectat de sistemul imunitar și astfel să se răspândească mai repede. Din acest motiv, se poate spune că bromelaina reduce riscul de metastaze.

Cercetătorii australieni de la Institutul de Cercetare Medicală Queensland din Brisbane au concluzionat că bromelaina inhibă creșterea tumorilor cu 70% la animalele de laborator. Aceștia au descoperit că bromelaina conține două molecule de proteine care blochează o proteină implicată în cancer și activează celulele imune specifice responsabile cu recunoașterea și uciderea celulelor canceroase.

Bromelaina are de asemenea capacitatea de a subția sângele, de a dizolva cheagurile de sânge și de a preveni astfel placa arterială, întocmai ca aspirina. Din acest punct de vedere, bromelaina din ananas are beneficii și asupra sistemului cardiovascular.

Cum trebuie consumat ananasul

Pentru a extrage cât mai multă bromelaină din ananas, trebuie să consumăm centrul fructului, fibros. Este partea cea mai bogată în bromelaină. Îl putem mixa în blender sub forma unui smoothie, împreună cu ghimbir și turmeric, pentru efecte antiinflamatoare și mai puternice. O rețetă de acest fel puteți găsi în acest articol.

Sucul de ananas ajută de asemenea la digerarea alimentelor grele.

Sursă: http://www.naturalhealth365.com/fresh-pineapple.html/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. există in farmaciile naturiste extractnumit ,,bromelein” de la firma SOLARAY

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.