Un SUC aromat, care ALCALINIZEAZĂ și curăță corpul de TOXINE (rețetă video)

Este uimitor cât de bun la gust este acest suc. La prima vedere, pare o combinație nepotrivită: varză, țelină, pară, ghimbir. Însă țelina și para dau acestui suc o aromă dulce, extraordinară, la fel și ghimbirul. Nici nu veți simți gustul de varză.

Acest suc conține un amestec ingenios de legume și fructe care ajută la eliminarea toxinelor din corp. Varza, țelina și para sunt agenți detoxifianți foarte buni pentru ficat.

Suc de Varză, Țelină și Ghimbir

Suc de Varză, Țelină și Ghimbir

Suc pentru detoxifierea ficatului – rețetă

Curățarea ficatului este extrem de importantă pentru sănătatea noastră, întrucât acest organ este filtrul cel mai de preț al organismului. Ficatul împiedică substanțele toxice din să ajungă în fluxul de sânge.

Ingrediente

• 120 g de varză
• 2 felii de țelină
• ½ pară
• 1 bucățică de ghimbir
• 300 ml de apă

Suc de Varză, Țelină și Ghimbir Rețetă

Suc de Varză, Țelină și Ghimbir Rețetă

Preparare

Spălați varza și tăiați-o fideluță. Curățați țelina, spălați-o și tăiați-o bucăți mici. Puneți varza, țelina, para, rădăcina de ghimbir și apa în blender. Mixați până obțineți o băutură omogenă, cât mai fină. Puteți servi acest suc cu frunze de mentă sau puțin suc de lămâie proaspăt stors.

Suc de Varză, Țelină și Ghimbir

Suc de Varză, Țelină și Ghimbir

Dacă doriți să fie mai ușor de băut cu paiul, strecurați sucul (veți pierde însă fibrele care ajută în procesul de digestie și de detoxifiere).

Suc de Varză, Țelină și Ghimbir

Suc de Varză, Țelină și Ghimbir

La fel ca toate legumele crucifere, varza este bogată în compuși antioxidanți, detoxifianți și anticancerigeni. Conține cantități importante de vitamina C, vitamina K, fibre, acid folic, vitamina B6, potasiu, mangan și alte minerale alcaline.

Țelina este de asemenea bogată în apă și fibre, antioxidanți și substanțe antiinflamatoare, fiind extrem de utilă într-o dietă de curățare a corpului. În plus, țelina este un aliment care reduce stresul și oboseala.

Ghimbirul are efecte antioxidante. Previne formarea de compuși antiinflamatori, stimulează tranzitul și susține procesul de detoxifiere. În plus, are proprietăți antivirale și anticancerigene, și o aromă deosebită.

Vezi și rețeta video:

Surse articol:
http://www.buzzle.com/articles/liver-detox-juice-recipes.html
http://liveenergized.com/alkaline-diet-guides/the-9-most-cleansing-alkaline-foods/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.