Sucul care curăță FICATUL de toxine și SÂNGELE de grăsimi nocive (rețetă video)

Sfecla roșie este unul din cele mai puternice detoxifiante naturale pe care le avem la îndemână pentru a ne curăți sângele și a ajuta ficatul să elimine toxinele dăunătoare pentru organismul nostru.

Suc Pentru Ficat și Inimă

Suc Pentru Ficat și Inimă

Studiile au arătat că sfecla, consumată sub formă de suc, poate ajuta la controlul tensiunii arteriale. Un pahar de suc de sfeclă roșie pe zi poate reduce tensiunea arterială cu 10 mm Hg la persoanele cu hipertensiune arterială. Efectul se constată la circa 3-6 ore după consumul sucului, și se menține pe o perioadă de 24 de ore.

Secretul sfeclei este bogăția de nutrienți pe care o conține. Acești compuși se găsesc în sol, iar legumele le absorb prin rădăcini. Nutrienții produc o dilatare a vaselor de sânge, fapt care duce la scăderea tensiunii arteriale.

Suc Pentru Ficat și Inimă

Suc Pentru Ficat și Inimă

Suc pentru ficat și inimă – rețetă

Ingrediente

• ½ sfeclă roșie
• 1 kiwi
• 1 pahar cu apă

Suc Pentru Ficat și Inimă Rețetă

Suc Pentru Ficat și Inimă Rețetă

Preparare

Curățați sfecla de coajă, tăiați-o cubulețe și puneți-o în vasul blenderului. Curățați kiwi de coajă și adăugați-l felii în blender. Adăugați apa și mixați până când obțineți un suc omogen. Puteți adăuga și puțin suc de lămâie.

Suc Pentru Ficat și Inimă Rețetă

Suc Pentru Ficat și Inimă Rețetă

Dacă este prea gros, mai puteți adăuga apă. Dacă vreți să obțineți un suc mai subțire, strecurați compoziția printr-o sită deasă sau printr-un tifon.

Kiwi este de asemenea listat între alimentele care susțin sănătatea ficatului. Acest fruct conține mai multă vitamina C decât o portocală, iar vitamina C este un antioxidant important pentru regenerarea celulelor. Ficatul este singurul organ din corp care poate înlocui țesuturile afectate cu celule noi.

Suc Pentru Ficat și Inimă

Suc Pentru Ficat și Inimă

Cercetătorii au descoperit că 1 kiwi pe săptămână îmbunătățește sănătatea inimii și scade grăsimile din sânge. Vitamina C, vitamina E, vitaminele B, magneziul, potasiul, cuprul și polifenolii pe care îi conține acționează sinergic în protejarea sistemului cardiovascular.

Suc Pentru Ficat și Inimă

Suc Pentru Ficat și Inimă

Kiwi ajută la scăderea trigliceridelor și reduce tendința de forma a cheagurilor de sânge, ajutând astfel la prevenirea plăcilor aterosclerotice.

Vezi și rețeta video:

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.