Suc pentru FUMĂTORI – activi sau pasivi (rețetă video)

Sucul pe care vi-l prezentăm conține ingrediente cu proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și anticancerigene puternice, dovedite științific.

Suc Pentru Fumători

Suc Pentru Fumători

Ingredientele cheie sunt ghimbirul și turmericul, care ajută la reducerea iritațiilor și a efectelor dăunătoare ale fumului de țigară, atât la fumătorii activi cât și la cei pasivi.

Suc pentru fumători – rețetă

Ingrediente

• 1 portocală
• 1 felie de ghimbir proaspăt
• ½ linguriță de turmeric
• ½ linguriță de mentă măcinată
• 1 pahar de apă

Suc de Ghimbir Pentru Fumători

Suc de Ghimbir Pentru Fumători

Preparare

Decojiți portocala și puneți-o în blender. Adăugați ghimbirul curățaț de coajă (o bucățică mică), menta măcinată și apa. Mixați până obțineți un suc omogen. Adăugați pulberea de turmeric după ce turnați sucul în pahar, pentru a nu păta vasul blenderului.

Suc de Portocale și Ghimbir

Suc de Portocale și Ghimbir

Efecte

Turmericul conține un compus numit miraculos pentru sănătate, numit curcumină. Cercetătorii au descoperit că acesta are proprietăți antiinflamatorii, antioxidante, antitoxice, anticancerigene și antidiabetice.

Suc Pentru Fumători

Suc Pentru Fumători

Studiile au arătat că acest compus ajută la eliminarea toxinelor dăunătoare din corp, inclusiv a celor provenite din fumul de țigară, și protejează organele de daunele cauzate de acestea, în special de cancer. După un tratament cu curcumină, nivelul de mutageni din urina fumătorilor a scăzut semnificativ.

Suc Pentru Fumători

Suc Pentru Fumători

Un studiu pe șobolani de laborator a arătat că turmericul previne tulburările de memorie și diminuează stresul oxidativ asociate cu fumul de țigară.

Curcumina are de asemenea un efect protector asupra corneei, împotriva toxicității induse de nicotină și previne diferite tipuri de cancere.

Atenție, turmericul nu este recomandat persoanelor care au calculi biliari sau care iau medicamente pentru subțierea sângelui, diabet sau reducerea acidității stomacului. Trebuie cerut sfatul medicului înainte de a lua turmeric, dacă sunteți în perioada sarcinii sau alăptării.

La fel ca și turmericul, ghimbirul are efecte antiinflamatorii și detoxifiante pentru plămâni. Conține vitamina B3, care ajută la eliminarea nicotinei din corp. Mai mult, ghimbirul poate reduce senzația de greață care apare după renunțarea la fumat.

Suc de Ghimbir și Portocală Pentru Fumători

Suc de Ghimbir și Portocală Pentru Fumători

Vitamina C – regăsită în cantități mari în portocale – este importantă pentru repararea țesuturilor afectate ale corpului și pentru reducerea efectelor negative ale radicalilor liberi asupra ADN-ului. Studiile au arătat că fumatul reduce nivelul vitamine C din corp.

Menta conține compuși decongestionanți, care ajută la relaxarea mușchilor tractului respirator, îmbunătățirea respirației și curățarea plămânilor.

Vezi și rețeta video:

Surse:
http://www.turmericforhealth.com/turmeric-benefits/how-turmeric-fights-ill-effects-of-smoking
http://umm.edu/health/medical/altmed/supplement/vitamin-c-ascorbic-acid

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.