ELIXIR pentru INIMĂ și VASELE de SÂNGE, din 2 ingrediente (rețetă video)

Acest suc este un adevărat elixir pentru inimă și artere. Nu în mod întâmplător are această culoare roșie intensă, asemănătoare sângelui. 

Suc Pentru Inimă și Artere

Suc Pentru Inimă și Artere

Suc pentru inimă și artere – rețetă

Cele două ingrediente folosite la acest suc sunt rodia și ceaiul de hibiscus. Ambele au demonstrat beneficii excepționale pentru sistemul cardiovascular.

Ingrediente

• ½ rodie
• 250 ml de ceai de hibiscus

Suc Pentru Inimă și Artere Rețetă

Suc Pentru Inimă și Artere Rețetă

 

Preparare

Ceaiul de hibiscus se găsește la magazinele naturiste. Se pune 1 linguriță de flori într-o cană cu apă clocotită, și se lasă la infuzat 10 minute. Se strecoară și se lasă la răcit. Se pune apoi în blender, împreună cu semințele de la jumătate de rodie.

Suc Pentru Inimă și Artere

Suc Pentru Inimă și Artere

Se mixează până când semințele de rodie se zdrobesc și obțineți un suc omogen. Lăsați sucul în repaus câteva minute, pentru ca semințele să se lase la fund. Scurgeți apoi sucul într-un alt pahar, fără semințe.

Suc Pentru Inimă și Artere

Suc Pentru Inimă și Artere

 

♣ Beneficii

Rodia conține o bogăție de compuși antioxidanți care protejează sistemul circulator de daunele oxidării, care poate cauza acumularea de placă în pereții arterelor și formarea de cheaguri de sânge (ateroscleroză).

Rodiile stimulează totodată producția de oxid nitric din sânge, fapt care reduce stresul și ajută la dilatarea arterelor și implicit la reglarea tensiunii arteriale.

Efectul de scădere a tensiunii arteriale produs de rodii este extrem de rapid. Un studiu a arătat că 150 ml de suc de rodii pe zi, timp de 2 săptămâni, a redus semnificativ nivelul tensiunii arteriale. Un alt studiu a arătat că 800 ml de suc de rodii pe zi, timp de 4 săptămâni, a redus semnificativ nivelul colesterolului și trigliceridelor.

Suc Pentru Sistemul Cardiovascular

Suc Pentru Sistemul Cardiovascular

Alte cercetări recente au arătat că sucul de rodii combate întărirea arterelor prin reducerea daunelor la nivelul vaselor de sânge și poate inversa progresia bolii.

Mai mult, consumul de rodii sau suc de rodii protejează împotriva atacului de cord, a accidentului vascular cerebral și a diabetului de tip 2.

Hibiscus este o plantă din familia nalbei, comparabilă cu păducelul nostru în ceea ce privește beneficiile pentru sistemul cardiovascular. Medicina tradițională recomandă hibiscusul ca remediu pentru hipertensiunea arterială, boli de ficat și febră. Studiile recente au confirmat științific faptul că florile de hibiscus scad tensiunea arterială mare și grăsimile din sânge (colesterol și trigliceride). Ceaiul de hibiscus s-a dovedit util și pentru persoanele cu diabet și sindromul metabolic.

1 cană de ceai de hibiscus, de 2 ori pe zi, timp de 1 lună, a redus semnificativ nivelul tensiunii arteriale sistolice la persoanele pre-hipertensive.

Vezi și rețeta video:

Surse articol:
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ptr.4977/abstract
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21457902
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24575134
http://www.webmd.com/food-recipes/20050321/pomegranate-juice-may-clear-clogged-arteries
http://www.naturalmedicinejournal.com/journal/2011-07/hibiscus-hawthorn-and-heart

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]