Elixir din SFECLĂ și fructe de pădure congelate (rețetă video)

Un mod ingenios de a consuma mai multe fructe și legume crude sunt smoothie-urile – băuturi cremoase și consistente obținute cu ajutorul blenderului.

Elixir din Sfeclă și Fructe de Pădure

Elixir din Sfeclă și Fructe de Pădure

Smoothie de fructe de pădure – rețetă

Combinația dintre sfeclă și fructe de pădure dă naștere unui suc intens colorat, bogat în antioxidanți și foarte sănătos. Nu ne-ar ajunge un articol pentru a prezenta beneficiile acestor ingrediente. Fructe de pădure putem găsi în afara sezonului în supermarketuri, congelate la pungi. Studiile au arătat că prin congelare, fructele de pădure nu își pierd nutrienții și a proprietățile.

Ingrediente

• 1 bol de fructe de pădure mixte
• ½ sfeclă roșie
• 1 banană
• 1 pahar de apă

Elixir din Sfeclă și Fructe de Pădure

Elixir din Sfeclă și Fructe de Pădure

Preparare

Dacă folosiți fructe de pădure congelate, lăsați-le să stea la temperatura camerei până se înmoaie. Dacă însă preparați această băutură vara, puteți lăsa fructele înghețate, pentru a obține un suc mai răcoritor.

Folosiți orice fel de fructe vă plac. În supermarketuri puteți găsi diferite amestecuri, sau pungi cu un singur sortiment: căpșuni, coacăze negre sau roșii, mure, afine, merișoare etc.

Elixir din Sfeclă și Fructe de Pădure

Elixir din Sfeclă și Fructe de Pădure

Puneți fructele de pădure în vasul blenderului. Adăugați sfecla curățată de coajă și tăiată cubulețe, banana decojită și ruptă în două. Turnați apa și mixați până obțineți un suc cremos și omogen. Dacă doriți să obțineți un suc mai lichid, puteți adăuga mai multă apă, în funcție de consistența dorită.

Elixir din Sfeclă și Fructe de Pădure

Elixir din Sfeclă și Fructe de Pădure

Banana face acest smoothie mult mai ușor de servit, deoarece îi dă o dulceață naturală și o textură cremoasă. Acoperă foarte bine gustul puternic al sfeclei.

Beneficii

Suc de Sfeclă la Blender

Suc de Sfeclă la Blender

Sfecla roșie este plină de antioxidanți puternici. Conține în special betalaine. Betanina și vulgaxantina sunt doi din cei mai studiați pigmenți, care au demonstrat proprietăți antiinflamatoare și detoxifiante.

Studiile ample realizate pe oameni au arătat de asemenea că betaina are beneficii pentru sistemul cardiovascular și efecte antiinflamatoare asupra a diferite sisteme din corp.

Alți antioxidanți importanți regăsiți în sfecla roșie sunt beta-carotenul, vitamina C și manganul.

Rădăcina de sfeclă este o sursă bună de minerale – potasiu, cupru, magneziu, fosfor, fier, fibre și vitamina B6.

Consumul de sfeclă roșie reduce semnificativ riscul de cancer, ajută la scăderea tensiunii arteriale și la producerea de globule roșii de sânge.

Fructele de pădure excelează de asemenea la capitolul antioxidanți și protecție împotriva cancerului, deteriorarea ADN-ului, reducerea inflamațiilor, menținerea creierului și inimii sănătoase.

Mai multe despre beneficiile fructelor de pădure puteți în acest articol.

Vezi și rețeta video:

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. Nu mai este elixir, daca fructele de padure au fost congelate.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.