Mango lassi – o băutură indiană delicioasă, din 2 ingrediente (rețetă video)
„Lassi” este numele uneia din cele mai populare băuturi indiene, pe bază de iaurt, servite în mode deosebit după o masă picantă. Popoarele orientale au obiceiul să folosească foarte multe condimente la gătit, în special cele iuți. Câteva din ele au ajuns și la noi, precum ghimbirul, turmericul sau cardamomul.
Există mai multe tipuri de lassi. Unele sunt sărate și aromate cu chimion sau cardamom măcinat, altele sunt dulci, și conțin fructe în loc de condimente.
Mango lassi este una din cele mai apreciate sortimente dulci, cu o textură cremoasă și o aromă tropicală subtilă. După cum o spune și numele, rețeta conține pulpă de mango, iaurt și apă.
Deși pentru noi este un fruct exotic și relativ scump, mango se află pe primul loc în topul celor mai vândute fructe din lume. Este foarte hrănitor și sănătos. Conține o cantitate mare de vitamina C, calciu, magneziu, potasiu, fosfor și fier. Datorită dimensiunii sale mari și a bogăției de vitamine și minerale, mango mai este numit și „regele fructelor”.
Consumul de mango ajută la digerarea alimentelor grase și la reducerea colesterolului. Este important pentru sistemul cardiovasculare. Are de asemenea efecte anticancerigene și destresante.
Mango lassi – rețetă
Ingrediente
• 1 mango
• 1 pahar de iaurt
Preparare
Pentru succesul acestei băuturi, mango trebuie să fie copt bine. Nu-l curățați de coajă. Tăiați părțile cărnoase pe lângă sâmbure, până rămâne sâmburele fără carne deloc. Tăiați apoi pulpa pe lungime și pe lățime, în cubulețe și scoateți apoi coaja.
Puneți cubulețele de mango în blender. Adăugați iaurtul și mixați până obțineți o băutură cremoasă și omogenă. O puteți îndulci cu puțină miere (circa o lingură). Tradițional, mango lassi se servește cu un vârf de cuțit de cardamom măcinat pe deasupra. Acest condiment îi dă o aromă și mai deosebită. Și scorțișoara merge destul de bine.
Unii adaugă la această rețetă și puțin lapte, pentru a subția băutura și a o face mai ușor de servit cu paiul. Puteți folosi lapte de vacă, sau un lapte vegetal: de orez, de cocos, de migdale, de soia etc. Dacă nu, adăugați puțină apă, până atinge consistența dorită.
Puteți servi această băutură la micul-dejun, sau în locul micului-dejun, dacă sunteți la dietă.
Vezi și rețeta video: