Băutură caldă de GUTUI, MERE și GHIMBIR (rețetă video)

Această rețetă va fi pe placul celor cărora le place gutuia, însă li se pare prea înecăcioasă pentru a o consuma ca atare. Sucul pe care vi-l propunem evidențiază într-un mod plăcut aroma acestui fruct. Aveți posibilitatea să adăugați și alte arome tomnatice care se asortează cu gustul gutuii.

Smoothie de Gutui, Ghimbir și Scorțișoară

Smoothie de Gutui, Ghimbir și Scorțișoară

Smoothie cald de gutuie și ghimbir – rețetă

Această băutură caldă este o combinație între ceai și piure, ideală pentru o zi friguroasă de toamnă. Am folosit fructe și arome specifice toamnei: gutuie, măr, scorțișoară și ghimbir. Se potrivesc atât ca gust, cât și ca textură și culoare. Merele pot fi înlocuite cu pere. Dacă doriți un suc mai cremos, puneți și o banană.

Ingrediente

• 1 gutuie
• 1 măr
• 1 bucățică de ghimbir
• 1 vârf de cuțit de scorțișoară

Smoothie de Gutui și Ghimbir

Smoothie de Gutui și Ghimbir Rețetă

Preparare

Mai întâi de toate, trebuie să fierbeți puțin fructele. Nu le curățați de coajă, deoarece aceasta conține multe vitamine, și se va înmuia după ce va fierbe.

Smoothie de Gutui și Ghimbir

Smoothie de Gutui și Ghimbir

Tăiați fructele în jumătate, scoateți cotorul și semințele. Gutuile sunt de obicei viermănoase. Asigurați-vă așadar că ați curățat toate părțile afectate.

Tăiați fructele cubulețe și puneți-le într-un ibric. Adăugați puțină apă, cât să le acopere. Dați focul la mare și așteptați câteva minute. Gutuia se înmoaie foarte repede. Nu lăsați fructele să fiarbă prea tare, deoarece se vor face fleașcă.

Smoothie de Gutui și Ghimbir

Smoothie de Gutui și Ghimbir

După ce s-au înmuiat, turnați fructele și zeama în blender. Adăugați o bucățică de rădăcină de ghimbir și puțină scorțișoară. Pentru a fi mai dulce, puteți pune și 1 linguriță de miere de albine.

Mixați până la omogenizare. Ajustați lichidul în funcție de consistența pe care doriți să o obțineți. Sucul poate fi mai gros, ca un piure, sau mai lichid, pentru a fi consumat cu paiul. Serviți băutura de gutuie și ghimbir într-un pahar sau bol.

Vezi și rețeta video:

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

1 comentariu

  1. imi inchipui ca rezulta un preparat foarte gustos,pt.ca in familia noastra preferam componentele,asa ca voi face cu convingere,mai ales ca sunt gutui proaspete in piete.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.