Suc de RIDICHE neagră cu MIERE pentru afecțiuni biliare și respiratorii (rețetă)

Ridichea neagră este unul din cele mai cunoscute leacuri din bătrâni pentru tratarea afecțiunilor biliare, hepatice și respiratorii – când se asociază foarte bine cu mierea de albine.

Suc de Ridiche Neagră cu Miere

Suc de Ridiche Neagră cu Miere

Ridichea neagră are proprietăți diuretice, stimulente hepatice și biliare, expectorante și ușor sedative. Ajută la calmarea tusei și la fluidificarea secrețiilor bronșice dăunătoare (inclusiv din plămâni). Previne formarea de pietre la rinichi, bilă și ficat.

Suc de ridiche neagră – preparare și doză

Sucul de ridiche neagră se poate obține atât din rădăcini, cât și din frunzele plantei. Se poate folosi storcătorul electric, sau o metodă manuală: legumele se dau pe răzătoare sau se mixează în blender, și apoi se stoarce sucul printr-un tifon. Nu se bea nediluat, și nici în doze mari. Se consumă câte 1 păhărel de 20-50 ml pe zi, diluat cu apă, sau cu suc de morcovi.

Indicații terapeutice

– Pietre la bilă
– Litiază urinară
– Colecistită
– Dispepsie
– Insuficiență hepatică, icter
– Afecțiuni respiratorii
– Afecțiuni pulmonare
– Gută, reumatism, artrită cronică
– Alergii, urticarie
– Amețeli
– Rahitism

Suc de ridiche neagră cu miere – preparare

Se prepară 250 ml de suc de ridiche neagră, care se amestecă apoi cu ½ pahar de miere de albine. Acest preparat favorizează eliminarea bilei, și este indicat în dischinezie biliară (hipotonă și atonă).

Doză și indicații terapeutice

În afecțiunile respiratorii – tuse, răgușeală sau bronșită cronică, sucul de ridiche neagră și mierea se amestecă în părți egale (½ pahar de suc de ridiche neagră cu ½ pahar de miere de albine). Acest amestec se va păstra la frigider. Adulții pot lua câte 1-2 linguri pe zi, iar copiii câte 1-2 lingurițe pe zi.

Pentru afecțiunile respiratorii, se poate consuma și suc de ridiche neagră diluat cu o cantitate egală de apă, câte 100 ml pe zi (50 ml de suc, amestecat cu 50 ml de apă). Doza se poate crește treptat pe parcursul a 6-8 săptămâni, ajungând până la 400 ml pe zi.

Sursă: „Vindecare și Purificare Prin Alimentație și Post”, Liviu Gheorghe, Tudor Ilie, Călin Ianța, Mihai Minoiu

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.