ANANAS + TURMERIC – un anti-inflamator natural (rețetă video)

Ananasul și turmericul sunt două ingrediente cu un potențial antiinflamator demonstrat de studiile științifice. O metodă ingenioasă de a le combina este sub forma sucului prezentat mai jos.

Suc Antiinflamator din Ananas și Turmeric

Suc Antiinflamator din Ananas și Turmeric

Suc antiinflamator – rețetă

Răcoritor și energizant, acest suc se prepară foarte ușor în casă, cu ajutorul unui blender sau robot de bucătărie. Are un gust plăcut, și o culoare vibrantă.

Ingrediente

• 1 bol de ananas bucăți
• 1 lingură de pulbere de turmeric
• 1 vârf de cuțit de piper
• 1 pahar cu apă

Ananas și Turmeric - Antiinflamatoare Naturale

Ananas și Turmeric – Antiinflamatoare Naturale

Preparare

Puneți bucățile de ananas în blender. Ar fi ideal să folosiți ananas proaspăt. Partea din centrul miezului are cea mai mare cantitate de bromelaină (compusul activ vindecător).

Adăugați turmericul, piperul și apa, și mixați până la omogenizare. Mai puteți pune apă, în funcție de cât de lichid doriți să fie sucul. Noi am adăugat și 1 lingură de fulgi de nucă de cocos, pentru a obține un suc cu o aromă tropicală și o textură mai bogată.

Suc Antiinflamator din Ananas și Turmeric

Suc Antiinflamator din Ananas și Turmeric

Ananasul are o dulceață naturală parfumată, însă puteți adăuga și 1 linguriță de miere de albine, dacă simțiți nevoia de un suc mai dulce.

Probabil vă întrebați ce caută piperul în acest suc. Piperul joacă un rol esențial: crește biodisponibilitatea turmericului, adică ajută la absorbția curcuminei în corp. Deși este un adaos ciudat la un suc de fructe, veți vedea că se potrivește foarte bine cu aroma tropicală a ananasului.

Suc Antiinflamator din Ananas și Turmeric

Suc Antiinflamator din Ananas și Turmeric

Pentru un efect și mai puternic, puteți adăuga și o feliuță de ghimbir proaspăt. Ghimbirul este un alt condiment din familia turmericului care are efecte antiinflamatoare comparabile cu cele ale medicamentelor nesteroidiene.

Efecte terapeutice 

Curcumina, compusul activ din turmeric a fost studiat pentru capacitatea sa uimitoare a reduce inflamațiile. Acest condiment s-a dovedit util în reducerea durerilor articulare, diabet, Alzheimer (tulburări cognitive, memorie), depresie, infecții virale, detoxifierea și îmbunătățirea funcției ficatului, blocarea creșterii celulelor canceroase și pierderea în greutate.

Suc Antiinflamator din Ananas și Turmeric

Suc Antiinflamator din Ananas și Turmeric

Compusul activ din ananas este bromelaina, o enzimă naturală care susține procesul de digerare și absorbție a nutrienților din alimentele pe care le consumăm, reduce inflamațiile și susține sănătatea sistemului imunitar.

Studiile au confirmat eficacitatea bromelainei în osteoartrită, dureri musculare, digestie deficitară, cancer, tuse și inflamații nazale. Un studiu clinic preliminar recent a descoperit că bromelaina este un compus anti-tumoral mai eficient decât un medicament toxic folosit în chimioterapie (5-fluororacil).

Vezi și rețeta video:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. Oare o fi adevarat? O da rezultate asa cum se scrie aici?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.