Super-imunitate din CĂTINĂ, PORTOCALĂ și POLEN (rețetă video)

Din combinația cătină, portocală și polen rezultă o doză concentrată de vitamina C și mulți alți nutrienți importanți pentru sănătatea noastră, care este mai mult afectată în sezonul rece.

Suc de Cătină, Portocală și Polen

Suc de Cătină, Portocală și Polen

Suc de portocală, cătină și polen – rețetă

Acest suc este foarte simplu și ușor de preparat acasă, dacă aveți un blender sau un storcător. Ingredientele se potrivesc atât din punct de vedere al culorilor, cât și din perspectiva gustului, care este dulce-acrișor, cu o tentă amăruie de la cătină și aromată de la polen.

Ingrediente

• 1 portocală
• 2 linguri de cătină
• 1 linguriță de polen crud
• 1 pahar de apă
• 1-2 linguri de miere de albine

Suc de Cătină, Portocală și Polen Pentru Imunitate

Suc de Cătină, Portocală și Polen Pentru Imunitate

Preparare

Decojiți portocala și tăiați-o cubulețe. Puneți toate ingredientele în blender și mixați până obțineți o băutură fină, omogenă.

Dacă folosiți storcătorul, veți avea nevoie de mai multe fructe. Puteți dilua la final sucul cu puțină apă. Adăugați polenul și amestecați până la omogenizare.

Suc de Cătină, Portocală și Polen

Suc de Cătină, Portocală și Polen

Cătina este un complex natural de vitamine, în care merită să investim mai mult. Pentru a avea cătină și peste iarnă, o putem congela. Rezistă foarte bine.

Boabele alese, spălate și uscate se pun în pungi sau caserole și se păstrează în congelator. Se scoate câte o cantitate mică și se folosește la prepararea de sucuri, macerate cu miere, smoothie-uri sau alte preparate.

Suc de Cătină, Portocală și Polen

Suc de Cătină, Portocală și Polen

Polenul este considerat unul din cele mai nutritive alimente. Conține aproape toate substanțele nutritive necesare organismului uman. 50% din proteinele pe care le conține sunt aminoacizi liberi complet asimilabili, pe care corpul nostru îi poate utiliza în mod direct.

Suc de Cătină, Portocală și Polen

Suc de Cătină, Portocală și Polen

O portocală conține peste 170 de fitochimicale diferite și peste 60 de flavonoide – compuși care au proprietăți antiinflamatoare și efecte antioxidante puternice. O portocală medie conține 250 mg de potasiu și 130% din doza recomandată zilnic de vitamina C, precum și vitamine din complexul B, magneziu, fosfor, calciu, mangan, seleniu și cupru. Portocalele conțin de asemenea carotenoide și zeaxantină.

Vezi și rețeta video:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. Fac in fiecare dimineata acest suc, cu diferenta ca pun 3 lingurite de polen crud.
    Catina se pastreza foarte bine la congelator.
    Sunt adepta congelarii fructelor si legumelor pentru iarna si avem vitamine in permanenta.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.