Cum să-ți prepari o doză naturală de vitamina C, din 3 legume (rețetă)
Am găsit această rețetă minunată în cartea lui Michael T. Murry, în care acesta prezintă foarte multe variante de sucuri din legume și fructe pentru diferite afecțiuni și probleme de sănătate. Dr. Murry este o autoritate în medicina naturistă, renumit în toată lumea. A publicat peste 30 de cărți despre o abordare naturală a sănătății.
Rețeta pe care v-o prezentăm în acest articol se numește „Plus C”, datorită bogăției de vitamina C regăsită în ingredientele folosite. Poate că veți fi surprinși să nu găsiți în lista ingredientelor nici un fruct citric.
Deși cei mai mulți dintre noi asociem lămâia și portocalele cu vitamina C, există multe alte alimente care conțin acest antioxidant, chiar în doze mai mari. De pildă, cătina, măceșele, broccoli, ardeiul gras și pătrunjelul sunt surse excelente de vitamina C.
Studiile au arătat că dintre toate legumele, broccoli și ardeiul gras roșu conțin cantitățile cele mai mari de vitamina C. Pătrunjelul verde este mai puțin cunoscut ca o sursă bună de acest antioxidant. 100 g de pătrunjel acoperă 54% din doza zilnică recomandată de vitamina C.
Suc bogat în vitamina C – rețetă
Acest suc conține 296 mg de vitamina C. Este de asemenea bogat în potasiu (749 mg), acid folic (64 mcg), vitamina E (3,3 g) și vitamina A (700 RE). Conține cantități moderate de proteine, calciu, magneziu, fier, și numeroase vitamine din complexul B: B1, B3, B5 și B6.
Ingrediente
• 4-5 florete mici de broccoli
• 1 ardei gras roșu
• 1 măr
• 3 fire de pătrunjel verde
• 1 pahar cu apă
Preparare
Spălați toate ingredientele. Desfaceți broccoli în bucăți mici, rupeți ardeiul, tăiați mărul cubulețe și puneți-le în blender. Adăugați apa și mixați până când toate ingredientele de zdrobesc și rezultă un suc cremos, omogen.
Mărul face acest suc mai zemos, mai dulce și mai plăcut la gust. Dacă vreți ca amestecul să fie mai ușor de băut cu paiul, adică mai lichid, mai adăugați puțină apă.
Vezi și rețeta video: