Sucul de sfeclă – curăță sângele, detoxifică ficatul, combate cancerul, bolile cardiovasculare și inflamațiile cronice

Studiile realizate în ultimii 25 de ani au confirmat ceea ce Rudolf Breuss susținea prin anii ’20.

Sucul de sfeclă roșie are un potențial terapeutic extraordinar, considerându-l unul din cele mai puternice remedii pentru detoxifierea, apărarea și vindecarea corpului.

Sucul de sfecla rosie - beneficii

Sucul de sfecla rosie – beneficii: Ivan Radic

Sfecla ca remediu terapeutic

Utilizarea sfeclei roșii ca medicament datează de pe vremea romanilor. Beneficiile consumului de sfeclă roșie sunt bine documentate astăzi.

Studiile recente ne oferă dovezi solide cu privire la faptul că sfecla roșie poate îmbunătăți rezultatele clinice ale unor patologii cu o incidență mare în zilele noastre.

Hipertensiunea arterială, ateroscleroza, diabetul de tip 2, demența și bolile degenerative sunt câteva exemple în acest sens.

Cercetătorii au descoperit că nitrații (regăsiți în cantități mari în sfecla roșie) susțin sănătatea sistemului cardiovascular.

Administrată sub formă de suc, sfecla roșie reduce semnificativ tensiunea arterială sistolică și diastolică.

Sfecla roșie conține mulți alți compuși bioactivi utili în mod speciali în tulburările care au la bază inflamațiile cronice și stresul oxidativ: vitamina C (acid ascorbic), zinc, fier, cupru, acid folic, potasiu, mangan, fibre, carotenoide, acizi fenolici și flavonoide.

Este de asemenea una din puținele legume care conțin un grup de pigmenți bioactivi cunoscuți sub numele de betalaină.

Aceștia au demonstrat în studiile realizate in vitro și in vivo efecte antiiflamatoare importante pentru patologiile clinice asociate cu stresul oxidativ și inflamațiile cronice, precum artrita, cancerul sau bolile de ficat.

Polifenolii din sfecla roșie s-au dovedit benefici în cancer, osteoporoză și bolile neurodegenerative

În ce afecțiuni ajută consumul de sfeclă 

– bolile canceroase
– boli oculare (degenerescență maculară)
– boli de inimă (hipertensiune, ischemie cardiacă, ateroscleroză)
– detoxifierea corpului de diferite toxine din aer, apă, alimente, medicamente, produse de curățat
– boli de rinichi
– anemie prin lipsă de fier
– sarcină
– hepatită cronică
– diabet
– constipație
– demență

Cum se bea sucul de sfeclă

Sucul de sfeclă este foarte concentrat. Din acest motiv trebuie diluat cu alte sucuri din alte legume sau fructe, precum țelină, morcov și/sau măr.

Rețetă contra cancerului

Împotriva cancerului (leucemie) și a bolilor tumorale, Rudolf Breuss recomanda prepararea unui suc mixt din 100 ml de suc de sfeclă roșie, 300 ml de suc de morcov și 50 ml de suc de rădăcină de țelină.

Surse articol:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4425174/
http://www.naturalnews.com/034705_beets_beet_juice_antioxidants.html#

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.