Cel mai tare ELIXIR pentru îmbunătățirea VEDERII (rețetă video)

Cele două ingrediente folosite la această rețetă sunt renumite pentru capacitatea lor de a proteja și menține vederea, de a întări imunitatea și de a crește nivelul de energie al organismului.

Smoothie de Goji și Afine Pentru Vedere

Smoothie de Goji și Afine Pentru Vedere

Smoothie pentru vedere – rețetă

În afara sezonului, puteți găsi afine în supermarketuri, congelate la pungi. De obicei sunt amestecate cu alte fructe de pădure. Fructele Goji se găsesc la magazinele naturiste.

Ingrediente

• 3 linguri de afine
• 2-3 linguri de goji
• 1 pahar cu apă (lapte sau iaurt)

Smoothie de Goji și Afine Pentru Vedere

Smoothie de Goji și Afine Pentru Vedere

Preparare

Puneți fructele în blender, adăugați apa și mixați până obțineți o compoziție lichidă, omogenă. Sucul rezultat are un gust dulce-acrișor. Îi mai puteți adăuga puțină miere, după gust.

Smoothie de Goji și Afine Pentru Vedere

Smoothie de Goji și Afine Pentru Vedere

Efecte terapeutice

Fructele de pădure sunt surse foarte generoase de vitamine și antioxidanți puternici, care ne apără de bolile cronice sau degenerative (precum artrita reumatoidă, Alzheimer și cancer), și de îmbătrânirea prematură.

Smoothie de Goji și Afine Pentru Vedere

Smoothie de Goji și Afine Pentru Vedere

Goji sunt fructe de pădure care cresc în China. În medicina tibetană sunt considerate fructe-minune, sau fructele longevității, datorită cantității foarte mari de antioxidanți pe care îi conțin, în special carotenoide.

Goji sunt mult mai bogate în beta-caroten decât morcovii, și conțin de 500 de ori mai multă vitamina C decât o portocală și mai mult fier decât spanacul.

În Goji se găsește de asemenea o cantitate importantă de zeaxantină, un antioxidant care protejează retina de daunele radicalilor liberi și a altor factori oxidativi, și care scade riscul de degenerescență maculară. Aceasta este o boală oculară frecventă la persoanele vârstnice, care duce la diminuarea vederii, până la orbire.

Goji sunt surse excelente de antioxidanți polifenoli, flavonoide și vitaminele A, C și E.

Conform unui studiu publicat în anul 2005 în Jurnalul Britanic de Nutriție, goji au proprietăți care previn pierderea vederii.

Smoothie de Goji și Afine Pentru Vedere

Smoothie de Goji și Afine Pentru Vedere

Cercetătorii de la Universitatea Politehnică din Hong Kong au tratat 14 persoane sănătoase cu câte 15 g de goji pe zi, timp de 28 de zile. Comparativ cu grupul de control (care a primit un placebo), cei care au mâncat goji au prezentat o creștere semnificativă a nivelurilor de zeaxantină din sânge.

Alte studii arată că antioxidanții din Goji acționează ca un tratament natural pentru glaucom, pentru întărirea sistemului imunitar și protejarea corpului de inflamații.

Smoothie de Goji și Afine Pentru Vedere

Smoothie de Goji și Afine Pentru Vedere

O porție de goji ne oferă 4 grame de proteine, 18 aminoacizi diferiți și 20 de minerale esențiale, precum zinc, fier și fosfor. Sucul de Goji este benefic pentru persoanele anemice și cei care se simt slăbiți sau lipsiți de energie. Consumul de Goji îmbunătățește starea generală de bine a organismului.

Studiile au arătat că și afinele sunt fructe benefice pentru întărirea vederii. Acestea îmbunătățesc vederea de noapte, stopează progresia cataractei, protejează împotriva glaucomului, îmbunătățesc memoria și capacitatea de învățare, încetinesc procesul normal de îmbătrânire a creierului, scad colesterolul și suprimă creșterea unor tipuri de celule canceroase.

Surse:

http://www.naturalnews.com/044316_goji_berries_superfoods_antioxidants.html
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15705234
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17045262
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16139464
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25552899
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21169874
http://www.purehealingfoods.com/gojiInfo.php
http://www.royvision.com/2013/07/15/blueberries-are-very-good-for-your-eyes-as-well-as-your-brain/

Vezi și rețeta video:

Cel mai tare ELIXIR pentru VEDERERețeta în articol: http://lataifas.ro/alimentatie-sanatoasa/sucuri-de-legume/76858/cel-mai-tare-elixir-pentru-imbunatatirea-vederii-reteta-video/

Posted by LaTaifas.ro on 20 Septembrie 2015

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. Am sa incerc si eu acest amestec. Daca ar da si rezultate m-as bucura foarte tare.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.