Sucul de SFECLĂ ROȘIE – băutura campionilor (curăță sângele și ficatul, scade tensiunea, împiedică dezvoltarea cancerului și tumorilor)

Sfecla roșie este o rădăcinoasă fabuloasă, utilizată din vechime pentru vindecarea oamenilor. Romanii foloseau sfecla roșie ca tratament pentru constipație și febră, iar Hipocrate, părintele medicinei, folosea frunzele de sfeclă pentru legarea rănilor.

Suc de Sfeclă Roșie

Suc de Sfeclă Roșie

Indicații terapeutice

Sucul de sfeclă roșie este foarte bun pentru digestie, ficat și sânge. Betalaina este un antioxidant puternic, care dă sfeclei culoarea roșie intensă. Acesta are proprietăți anti-inflamatorii, detoxifiante, anti-fungice și anti-cancerigene.

În medicina tradițională, sucul de sfeclă roșie este folosit pentru anemie, ficat, piele, rinichi, circulația limfatică, oboseală, probleme ale pielii, detoxifiere și cancer.

Doza recomandată

Sucul de sfeclă roșie crudă este foarte puternic. Pentru a extrage beneficiile, nu avem nevoie de o cantitate mare. Puteți crește doza treptat, de la 1/2 sfeclă pe săptămână la 1 sfeclă medie pe săptămână. Sucul de sfeclă roșie trebuie amestecat cu alte sucuri (de morcov, măr, țelină, castravete, portocală). Dacă aveți posibilitatea, folosiți și frunzele la suc, deoarece acestea conțin cele mai multe minerale și vitamine. Pentru scăderea tensiunii arteriale, în unele studii s-a folosit 1 pahar de suc de sfeclă pe zi.

Inversează bolile cronice

Acidul oxalic din sucul de sfeclă este cunoscut ca un solvent eficient al depozitelor anorganice (dăunătoare) de calciu din corp – principala cauză a bolilor cronice conform lui David Wolfe, expert în nutriție și alimentația raw (crudă). Astfel s-ar putea explica de ce sucul de sfeclă roșie ajută în atât de multe boli asociate cu calcifierea din corp:

— Pietre la rinichi
– Artrită
– Boli de inimă
– Vene varicoase
– Arterioscleroză
– Probleme cu ochii
– Cancer

Curăță corpul

Ca orice alt remediu dizolvant al depunerilor de calciu, sucul de sfeclă are efecte detoxifiante puternice., cu simptome posibile de amețeală. Atunci când calciul se dizolvă, sunt eliminate și metalele grele, chimicalele, toxinele și virusurile din „ascunzișurile” lor.

Din acest motiv este recomandat să începeți cu cantități mici de suc de sfeclă roșie (sucul de la 1/2 sfeclă pe săptămână. Pe durata curei cu suc de sfeclă este bine să urmați o dietă vegetală, bazată pe crudități, plante medicinale și alimente cu efecte diuretice și purificatoare (precum usturoiul, gheara mâței, ciupercile reishi etc). Cantitatea mare de magneziu din frunzele de sfeclă ajută calciul organic (bun) să fie bine absorbit în corp.

Previne și ajută la tratarea cancerului

Unul din cele mai importante beneficii ale sucului de sfeclă roșie este combaterea cancerului. Sfecla roșie conține o substanță numită “betacianină”, care previne formarea de tumori canceroase, și care ajută la curățarea corpului de toxinele dăunătoare.

Cercetările au arătat că sucul de sfeclă roșie (chiar și în doze mici) a avut succes în cazuri de leucemie, cancer de colon, plămâni, piele, ficat, splină, sân, prostată și testicule.

Împotriva cancerului sângelui (leucemie) și a tumorilor, se recomandă o combinație din 300 ml de suc de morcov, 100 ml de suc de sfeclă roșie și 50 ml de rădăcină de țelină. Sucul se consumă cu lingura, pe tot parcursul zilei.

Anemie

Combinația de fier (14% din DZR) și antioxidanți (127% din DZR) din sfecla roșie ajută la buna oxigenare a sângelui și la prevenirea daunelor cauzate de oxidanți. Sucul de sfeclă roșie este unul din cele mai eficiente remedii pentru tratarea anemiei.

Sănătatea ficatului

Betaina este un compus din sfecla roșie care stimulează celulele hepatice și protejează ficatul și căile biliare. Fibrele din sfecla roșie crește producția de enzime detoxifiante din ficat.

Rezolvă problemele pielii

Consumul de suc de sfeclă roșie în mod regulat este benefic și pentru prevenirea și tratarea inflamațiilor, inclusiv a inflamațiilor pielii, precum acneea. Acest suc ajută de asemenea și la eliminarea coșurilor și la creșterea părului.

Previne defectele de naștere

100 g de sfeclă roșie ne oferă 27% din doza zilnică recomandată de acid folic (Vitamina B9), important pentru prevenirea defectelor de naștere la copii.

Alte beneficii

Sucul se sfeclă roșie s-a dovedit un ajutor excelent în vindecarea gutei, rinichilor și vezicii biliare. Sucul de sfeclă roșie ajută la normalizarea tensiunii arteriale și scade nivelul colesterolului seric.

Este foarte important să consumăm sfecla roșie în stare crudă, deoarece prepararea termică reduce semnificativ nivelurile de betalaină, acid oxalic și alți fitonutrienți importanți.

Precauții

Nu trebuie depășită doza de 400 ml de suc de sfeclă roșie pe zi, deoarece pot să apară foarte multe reacții alergice. Sucul de sfeclă roșie nu trebuie consumat simplu, ci întotdeauna diluat cu alte sucuri, pentru a tăia senzația de greață.

Deși sfecla roșie conține foarte mulți oxalați, corpul nu-i absoarbe pe toți, și doar o minoritate din persoanele cu risc de a dezvolta pietre la rinichi din cauza oxalaților regăsiți în legume sunt afectați.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

7 comentarii

  1. Dar de crescut ,cine o creste ?Tensiunea asta frumoasa

  2. in combinatie cu morcov si mar face minuni in tratarea celor care au cancer si care fac chimioterapie(testat pe cineva drag mie)

  3. Am baut combinat cu mar si morcov (uneori portocala), cat am facut chimio si dupa aia. (Y)

  4. Amesteca sfecla ,mar sí morcov.este foarte gustos

  5. Este foarte bun pentru organismul uman

  6. E ok …dar fără tensiune scăzută,oricum o am mică 😉

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.