Nectar de pepene galben – tonic detoxifiant răcoritor

Nectarul de pepene galben este o băutură senzațională, care curăță organismul și îl întărește.

Acest suc – medicament este îmbietor la gust și foarte energizant. Cei slăbiți, anemici sau bolnăvicioși se pot bucura de efectele sale tonice, hidratante și revigorante.

Nectar de pepene galben – tonic detoxifiant racoritor

Nectar de pepene galben – tonic detoxifiant racoritor

Nectar de pepene galben – rețetă

INGREDIENTE

• 1 pepene galben
• 200 g de miere

PREPARARE

Se decojește pepenele galben, se curăță de semințe și se taie cubulețe. Se pun în blender sau mixer și se adaugă mierea de albine.

Se pulsează până se obține o pastă galbenă, parfumată, răcoritoare și foarte plăcută la gust.

Acesta este nectarul de pepene galben, care poate fi consumat ca tonic pentru sănătate. Se servește ca atare, cu apă minerală sau cu ceai de mentă rece.

Rețeta poate fi îmbogățită și cu sucul de la o lămâie, 1 linguriță de tinctură de propolis, 1 linguriță de polen și câteva frunze de mentă, pentru o băutură și mai răcoritoare și hidratantă.

Cei care vor un cocktail mai bogat, pot folosi și miez de pepene roșu, piersici, prune, mango, ananas, kiwi sau fructe de pădure.

Beneficii pentru sănătate

Pepenele – fie galben sau roșu, este unul din cele mai detoxifiante fructe de pe pământ, datorită conținutului mare de apă, a vitaminelor și mineralelor.

Pepenele galben curăță corpul de toxine și îl aprovizionează totodată cu foarte multe substanțe hrănitoare.

Conține foarte multă Vitamina C și A, Vitamine B, potasiu, calciu, magneziu, fier și fosfor.

Nectarul de pepene galben cu miere este un foarte bun reglator și întăritor al sistemului imunitar.

Consumat în cantități mari, nectarul de pepene ajută la tratarea bolilor infecțioase însoțite de febră, datorită efectului său tonic și răcoritor și a cantității mari de Vitamina C conținute.

Nectarul de pepene este un leac dulce-aromat pentru toți cei convalescenți, care vor să se recupereze mai rapid după o boală.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.