Bolnavii de cancer ar trebui să bea zilnic SUC DE SFECLĂ

Persoanele care suferă de cancer trebuie să bea obligatoriu câte o jumătate de pahar de suc de sfeclă roșie pe zi. Această recomandare aproape antică, este întărită astăzi de studiile științifice. Paharul de suc de sfeclă roșie se poate completa cu suc de morcovi, pentru un gust mai plăcut, și efecte mai puternice.

Bolnavii de Cancer Ar Trebui Să Bea Zilnic Suc de Sfeclă

Bolnavii de Cancer Ar Trebui Să Bea Zilnic Suc de Sfeclă

Leac antic pentru cancer: sucul de sfeclă

Utilizarea medicinală a sfeclei datează din Roma antică. Capacitatea sfeclei de a lupta cu bolile cronice și cancerul este astăzi confirmată de foarte multe cercetări și experimente. Sucul de sfeclă roșie s-a dovedit un adjuvant important în cancerul pulmonar, cancerul de sânge (leucemie), cancerul tiroidian, cancerul de piele, cancerul de prostată și cancerul genital, precum și în tumorile maligne la cap, intestine, organele genitale sau rect.

Interesul pentru această terapie puternică a luat amploare în anii 1920, când doi medici germani (Farberse și Schoenenberger) au utilizat cu succes sucul de sfeclă pentru tratarea pacienților cu cancer. 30 de ani mai târziu, profesorul maghiar Alexander Ferenczi a efectuat noi experimente pentru a demonstra că sfecla poate îmbunătăți nivelul de sănătate la bolnavii de cancer. Acesta a utilizat doar suc de sfeclă roșie crudă, un tratament revoluționar miraculos, cu care a obținut rezultate remarcabile.

Dr. Ferenczi a lucrat exclusiv cu bolnavi de cancer în ultima fază, care au trecut deja prin chimioterapie și radiații. Toți pacienții săi au răspuns pozitiv la tratamentul cu sfeclă. Acesta a observat o îmbunătățire clinică evidentă în fiecare caz. Tratamentul cu sfeclă roșie a fost atât de puternic, încât în anumite cazuri, aportul de nutrienți din sfecla roșie a dus la supraîncărcarea ficatului pacienților.

Rezultatele unui studiu realizat mai târziu – conform căruia consumul a 2 kg de piure de sfeclă roșie poate ajuta corpul să lupte împotriva leucemiei și a tumorilor – a reiterat concluziile doctorului Ferenczi.

Într-un alt studiu clinic, 22 de pacienți cu cancer inoperabil avansat au primit câte 280 de ml de suc de sfeclă roșie pe zi, timp de 3-4 luni. Aproape toți pacienții au prezentat îmbunătățiri semnificative.

Cum funcționează

Sucul de sfeclă ajută simultan la detoxifierea corpului și la aprovizionarea celulelor cu oxigen și substanțe nutritive. Unele studii de laborator inovatoare realizate în anii 1960 au arătat că sfecla roșie poate crește nivelul de oxigen cu până la 400 de procente, lucru care ajută la normalizarea respirației celulelor canceroase izolate. Sfecla roșie nu doar îmbunătățește nivelul de oxigen din celule, ci ajută simultan la eliminarea toxinelor și la protejarea nivelurilor de Vitamina C – un alt mare nutrient anti-cancer.

Studii suplimentare realizate în anii 1990 au confirmat faptul că sucul de sfeclă roșie are efecte puternice în inhibarea tumorilor.

Un alt efect anti-tumoral al sucului de sfeclă se explică prin conținutul ridicat de fier, menit să regenereze globulele roșii din sânge care furnizează celulelor canceroase mai mult oxigen. Acest conținut ridicat de oxigen îmbunătățește respirația celulară, prin care ajută la distrugerea celulelor canceroase.

> Sucul de sfeclă roșie previne apariția tumorilor

Culoarea roșie intensă a sfeclei provine de la niște compuși naturali numiți betacianine, care acționează ca niște agenți puternici împotriva cancerului.
Betanina este un pigment al sfeclei care are efecte anti-inflamatoare, antioxidante și detoxifiante. Betanina pot împiedica creșterea celulelor tumorale în țesuturi la nivelul:

– Colonului
– Stomacului
– Nervilor
– Plămânilor
– Sânilor
– Prostatei
– Testiculelor

Pe lângă pigmenții puternici, sfecla roșie conține niveluri ridicate de microelemente importante, care lucrează sinergic împotriva cancerului și bolilor:

Sucul de sfeclă roșie ne face mai sănătoși

Sfecla este o sursă excelentă de calciu, fier, vitaminele A și C, acid folic, mangan, potasiu și betaină – care îi și dă culoarea roșie intensă. Sucul de sfeclă roșie este considerat unul din cele mai eficiente alimente detoxifiante: curăță rinichii, ficatul și sistemul limfatic, ajutând totodată la regenerarea de noi celule sănătoase.

Această băutură miraculoasă poate îmbunătăți funcția mai multor sisteme din corp:

• Previne și tratează anemia
• Îmbunătățește circulația limfatică
• Susține funcția hepatică
• Elimină stările de oboseală
• Combate ateroscleroza, osteoporoza și osteoartrita
• Previne bolile de inimă, accidentul vascular cerebral, demența și boli vasculare periferice
• Previne acumularea de grăsime în ficat

________________________________________________________________________________

Surse:

http://www.cancerfightingstrategies.com/oxygen-and-cancer.html
http://www.everynutrient.com/benefits-of-beet-juice.html
http://www.sciencedaily.com/releases/2009/07/090730111156.htm

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

3 comentarii

  1. sucul de sfecla rosie este contraindicat in curele impotriva cancerului deoarece contine multe zaharuri care HRANESC CANCERUL!!! sunt la medicina si informatiile le am de la participarea la congrese medicale pe tema cancerului! cancerul se poate vindeca cu vitamina C,flavonoizi(dar nu din alcool,alcoolul de asemenea favorizeaza cancerul ci din strucuri de exemplu),sport,o alimentatie saraca in carnuri si lapte de vaca si o gandire pozitiva.daca ati aflat ca sunteti bolnavi de cancer nu va plageti de mila si sa va complaceti cu situatia.faceti sport,iubiti si nu invidiati! Sanatate va doresc!

  2. Daca esti la medicina de ce nu dai mai multe informatii primite de la congresele medicala. Spune-mi si mie cum pot trata un epiteliom bazocelular pe cale naturista”??

  3. Ca estei contraindicat sustine medicina alopata. Asta nu inseamna si ca este adevarat.
    Eu m-am vindecat de cancer la intestinul subtire si la san consumand, pe langa infuziile de plante medicinale anticancerigene, apa de sfecla rosie.
    Medicina alopata este aservita! Eu nu mai cred de mult timp in ea. Dezinformeaza si creaza dependenta.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.