Morcov, ghimbir și portocale la blender – suc portocaliu pentru energie și imunitate

Acest suc te cucerește de la prima vedere prin culoarea lui vibrantă și savoarea sa naturală. Conține ingrediente se culoare portocalie, care denotă prezența unor antioxidanți valoroși.

Se prepară la blender, în câteva minute. Îl puteți servi în fiecare dimineață, o perioadă de timp, pentru energie și imunitate.

Suc energie si imunitate

Imagine sugestiva: Suc energie si imunitate: Freepik

Are efecte antioxidante și contribuie la prevenirea bolilor, inclusiv a celor mai severe, precum cancerul.

Suc energizant din morcov, ghimbir și portocale – rețetă

Ingrediente

• 3 portocale
• 1 morcov
• 1 mango
• 1 cm. de rădăcină de ghimbir

Mod de preparare

Curățați morcovii, portocalele, ghimbirul și mango de coajă. Tăiați-le cubulețe și puneți-le în vasul blenderului.

Suc

Suc: Freepik

Mixați până când ingredientele se pulverizează complet și obțineți un suc fin, fără bucăți de morcov sau de fruct.

Turnați-l în sticle mici sau într-un borcan și păstrați-l în frigider. Se poate consuma ca atare, sau diluat cu apă minerală.

Beneficii

Sucurile făcute la blender sunt mai sănătoase decât cele preparate la storcător, deoarece conțin atât pulpa, cât și fitonutrienții din ea.

Sucurile limpezi, făcute la storcător, au o acțiune mai directă și rapidă în cazul unor afecțiuni, însă cele obținute la blender sunt mai nutritive.

Prin strecurare se pierd în mod special fibrele. Acestea sunt importante nu doar pentru sănătatea digestivă, ci și pentru inimă și alte sisteme din corp.

Fibrele din fructe și legume ajută la scăderea colesterolului și previn creșterile bruște ale glicemiei. Totodată, reduc riscul de cancere.

Dieta de tip occidental pe care mulți o urmează astăzi este săracă în fibre. Oamenii consumă tot mai puține legume, fructe și cereale integrale.

 Cumpără suc de aronia natural 

Pachet Suc de Aronia Ecologic

Pachet Suc de Aronia Ecologic

Fibrele alimentare au fost asociate cu o stare metabolică mai bună și un risc mai mic de mortalitate.

Studiile au arătat că acestea ameliorează sau previn boli cardiovasculare, bolile de colon, tulburările de motilitate intestinală și carcinomul colorectal.

Fibrele reglează apetitul, procesele metabolice și căile de inflamație cronică în corp.

Morcovul este una din legumele cele mai bogate în fibre. Conține de asemenea vitamine și antioxidanți valoroși pentru prevenirea bolilor și a cancerelor.

 Cumpără suc de morcov natural 

Suc de Morcovi Ecologic

Suc de Morcovi Ecologic

Ghimbirul este un puternic antiinflamator și antioxidant. Portocalele sunt o sursă excelentă de vitamine și compuși fitochimici cu beneficii surprinzătoare.

Studiile sugerează că portocalele au activități anti-diabetice, anti-obezitate și hipocolesterolemiante.

Mango este un alt ingredient care contribuie la culoarea portocalie a acestui cocktail, prin conținutul său de beta-caroten.

 Cumpără suc de măr și mango natural 

Suc de Mar si Mango Ecologic

Suc de Mar si Mango Ecologic

Acest fruct tropical este delicios, dar și foarte sănătos. Conține aminoacizi, compuși aromatici și funcționali. Este bogat în pectină (fibre), vitamine, antocianini și polifenoli.

Citește șiSucul de portocale, un puternic antioxidant – protejează sistemul cardiovascular, îmbunătățește microbiota intestinală, ajută la slăbit

Surse articol:

1. Epic Mint Leaves, Boost your energy and immunity with this ginger vitamin shot: https://www.youtube.com/watch?v=muN7qcPSv_w
2. Barber TM, Kabisch S, Pfeiffer AFH, Weickert MO. The Health Benefits of Dietary Fibre. Nutrients. 2020 Oct 21;12(10):3209. doi: 10.3390/nu12103209. PMID: 33096647; PMCID: PMC7589116.
3. Farag MA, Abib B, Ayad L, Khattab AR. Sweet and bitter oranges: An updated comparative review of their bioactives, nutrition, food quality, therapeutic merits and biowaste valorization practices. Food Chem. 2020 Nov 30;331:127306. doi: 10.1016/j.foodchem.2020.127306. Epub 2020 Jun 20. PMID: 32593794.
4. Lebaka VR, Wee YJ, Ye W, Korivi M. Nutritional Composition and Bioactive Compounds in Three Different Parts of Mango Fruit. Int J Environ Res Public Health. 2021 Jan 16;18(2):741. doi: 10.3390/ijerph18020741. PMID: 33467139; PMCID: PMC7830918.

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.