Suc de Ananas – 9 Beneficii Extraordinare

Ananasul este al doilea fruct tropical preferat în lumea întreagă. Sucul extras din acest fruct aromat conține o sumedenie de vitamine, minerale și enzime, toate folositoare pentru dezvoltarea stării noastre de sănătate. Sucul de ananas are și efecte terapeutice: combate infecțiile la stomac, indigestia, artrita și sinuzita.

Ananas

Ananas

Conținut nutrițional

Ananasul conține o gamă bogată de vitamine și minerale: Vitamina C, complexul B (acid folic, tiamină, piridoxină și riboflavina), potasiu, calciu, fosfor și mangan. De asemenea, ananasul este bogat în fibre solubile și insolubile naturale, și este sărac în calorii.

Bromelaina – o enzimă magică

Bromelaina are mult mai multe beneficii pentru corpul nostru. Aceasta este utilă îndeosebi în combaterea tusei și răcelilor, în îmbunătățirea procesului de respirație și subțierea mucoasei localizate în sistemul respirator.

Bromelaina este recomandată și în acnee, eczeme, psoriazis, dermatită sau acnee rozacee, datorită proprietăților antiinflamatoare. De asemenea, este recomandată și ca întăritor natural al imunității. Studiile arată că bromelaina din sucul de ananas are și calități anti-coagulare și anti-canceroase.

1. Ananasul este bun pentru ochi

Acest fruct zemos și deosebit de delicios este dotat cu beta-caroten și Vitamina A, care promovează o vedere sănătoasă. Așa cum arată mai multe studii, consumat în mod regulat, sucul de ananas previne degenerescența maculară, și reduce riscul de pierdere a vederii la bătrânețe. Prezența antioxidanților din ananas contribuie de asemenea la menținerea funcției vederii la un nivel optim.

Suc de Ananas – 9 Beneficii

2. Menține gingiile și dinții sănătoși

Datorită conținutului semnificativ de Vitamina C, sucul de ananas previne formarea de plăci dentare și prin limitarea activității bacteriilor, reduce riscul de gingivită și boli paradontale.

3. Sucul de ananas îmbunătățește digestia

Enzima numită bromelaina din ananas ajută la neutralizarea acizilor din stomac și tratează majoritatea tulburărilor digestive. Bromelaina descompune proteinele în formă simplă și reglează secreția pancreasului pentru a facilita mai mult procesul de digestie. În afară de aceasta, bromelaina încurajează vindecarea rănilor, reduce inflamațiile și durerea de artrită.

4. Obezitatea și pierderea în greutate

Consumul de suc de ananas dimineața taie pofta de dulce și grăsimi la persoanele obeze sau la cele care doresc să slăbească ori să se mențină în formă. Datorită compoziției sale bogate în fibre, ananasul reglează tranzitul intestinal, previne constipați și ajută la detoxifierea corpului.

5. Reduce riscul de hipertensiune arterială

Datorită conținutului ridicat de potasiu și mai mic de sodiu, sucul de ananas previne creșterea tensiunii arteriale peste nivelul normal. Această proporție potasiu și sodiu este cel mai bun mod de a combatere a hipertensiunii arteriale. O ceașcă de suc de ananas conține aproximativ 195 mg de potasiu și 1 miligram de sodiu. Ananasul este de altfel unul din fructele cu cele mai mici cantități de sodiu, recomandate hipertensivilor.

6. Îmbunătățește circulația și reduce riscul bolilor de inimă

Sucul de ananas asigură un fluxul de sânge bun pentru sistemul circulator. Bromelaina ajută la subțierea sângelui, prin care se reduce implicit riscul de coagulare a sângelui, atac de cord, accident vascular cerebral, ateroscleroză și alte boli cardiovasculare.

Suc de Ananas tratamente naturiste7. Ananasul întărește oasele

Ananasul este bun în special pentru menținerea oaselor puternice, datorită cantității semnificative de mangan. O ceașcă de suc de ananas conține aprozimativ 73% din doza recomandată de mangan pentru necesarul zilnic al organismului. La tineri, ananasul ajută la creșterea și dezvoltarea oaselor, iar la cei maturi, ajută la consolidarea masei osoase.

Manganul este de asemenea util pentru reglarea nivelului glicemic, vindecare rănilor și menținerea pielii la un nivel sănătos. Sucul de ananas conține și Vitamina c, care rezolvă problemele legate de gingii.

8. Combate artrita și durerile articulare

Un pahar de suc de ananas pe zi poate atenua simțitor simptomele artritei, datorită proprietăților antiinfamatoare naturale. Sucul de ananas reduce durerea cauzată de artrită la persoanele vârstnice, și durerile musculare. De fapt, consumul acestui fruct în mod regulat poate întări foarte mult oasele, prevenind fracturile, osteoporoza și alte boli legate de oase. Bromelaina din ananas este de asemenea responsabilă pentru reducerea inflamațiilor și durerii de artrită.

9. Sucul de ananas ne redă frumusețea

Sucul proaspăt de ananas face pielea netedă și sănătoasă, datorită acidului alfa-hidroxi pe care acest fruct îl conține. Sucul de ananas crește hidratarea pielii și ajută la eliminarea celulelor moarte ale pielii.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

3 comentarii

  1. Cat de mare e o ceasca la voi, desteptilor? De litru ati auzit?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.