Sucul de cartof crud – minunat pentru tensiune, diabet, colesterol, artrită, detoxifiere, piele și păr

Ce motive ai putea avea să bei suc de cartof crud? Nebănuit de multe!

Chiar dacă nu este cel mai gustos suc pe care îl vei consuma, este cu siguranță unul din cele mai sănătoase!

Sucul de cartof crud – minunat pentru tensiune, diabet, colesterol, artrita, detoxifiere, piele si par

Sucul de cartof crud – minunat pentru tensiune, diabet, colesterol, artrita, detoxifiere: Azerbaijdan stockers

Despre beneficiile consumului de suc de cartofi cruzi vorbește Luke Coutinho într-un videoclip recent încărcat pe canalul său de Youtube.

Luke Coutinho este practicant al medicinei integrative și antrenor în medicina stilului de viață. Este adeptul vindecării nu prin medicamente, ci prin stilul de viață.

Sucul de cartof – un puternic antiinflamator

Sucul de cartof este probabil cel mai umil dintre antiinflamatoarele disponibile în natură.

Grație capacității sale de a atenua inflamația cronică din corp, cartoful este util în numeroase afecțiuni dureroase.

„De la artrită până la acele dureri în genunchi, coate, gât, umeri, încheieturi și spate, are un efect antiinflamator”.

Luke spune că mulți din clienții săi din Canada care au crize de dureri articulare în sezonul de iarnă din cauza temperaturilor foarte scăzute au avut parte de o ușurare a durerilor atunci când au inclus sucul de cartof în dietă.

Circulație proastă

Sucul de cartof îmbunătățește circulația sangvină în tot corpul. Acesta direcționează sângele, oxigenul și nutrienții în toate părțile corpului.

Reglarea pH-ului 

Orice aliment alcalin este valoros pentru organism deoarece previne instalarea bolilor. Majoritatea afecțiunilor se dezvoltă într-un mediu hiper-acid.

Expunerea constantă la o alimentație nesănătoasă, antibiotice și medicamente perturbă capacitatea naturală a corpului de a regla echilibru acid-alcalin.

Pe măsură ce corpul devine tot mai acid, trebuie să îl ajutăm prin creșterea consumului de alimente alcaline. Sucul de cartof crud este un alcalinizant fantastic.

„Mulți din pacienții mei cu cancer beau suc de cartof crud dimineața sau seara sau între mese pentru a ajuta corpul să rămână alcalin”.

Acid uric crescut, gută

Nivelurile crescute ale acidului urisc sunt un semn că rinichii nu funcționează bine.

Sucul de cartof crud are capacitatea de a descompune și elimina acidul uric din corp”.

Luke recomandă un pahar cu suc de cartof în fiecare dimineață și încă unul seara.

Gastrită

Foarte multe persoane se confruntă cu o aciditate crescută a stomacului, flatulență și balonare.

Și în aceste cazuri, sucul de cartof s-a dovedit eficient. Dacă aveți gastrită sau ulcer, consumați câte 1-2 linguri de suc de cartof crud amestecat cu apă înainte de cele 3 mese ale zilei.

După o cură de 1-2 săptămâni veți constata o ameliorare a simptomelor.

Colesterol crescut

Sucul de cartof este o sursă bună de fibre, care „mătură” excesul de colesterol din corp și contribuie astfel la scăderea colesterolului din sânge.

Detoxifiere

Sucul de cartof crud poate fi folosit pentru detoxifierea întregul organism. Acesta ajută în special rinichii, ficatul și vezica biliară.

În concluzie, sucul de cartof este o licoare benefică pentru imunitate, detoxifiere, piele, stomac și cancer.

Eczeme, cearcăne, ochi umflați

Luke Coutinho, la fel ca mulți alți autori, consideră sucul de cartof crud un remediu excelent pentru piele. Mai ales pentru eczeme.

„Am descoperit că atunci când sucul de cartof crud este aplicat pe zonele cu eczeme, timp de 10-15 zile, acesta aduce o ușurare imediată”.

Inclusiv eczemele la copii pot fi tratate prin aplicații cu suc de cartof. În unele cazuri acestea dispar complet. Este nevoie și de o schimbare a dietei, mai ales de detoxifiere.

Dacă aveți constant cercuri întunecate sub ochi, încercați sucul de cartof. Înmuiați două dischete demachiante în suc și aplicați-le sub pleoape, seara, înainte de culcare. Lăsați-le să acționeze câteva minute.

Reduce nu doar cearcănele, ci și umflăturile.

Tratament pentru păr

Sucul de cartof poate fi folosit și pentru sănătatea, frumusețea și tinerețea părului. Unele persoane spun că acesta face părul moale și chiar încetinește grizonarea sau albirea.

Îl puteți aplica direct pe păr și lăsa să acționeze 30-60 de minute.

„Face părul mai mătăsos și mai închis la culoare. Este absolut fantastic pentru mătreață sau orice eczemă pe scalp”.

Cum se face sucul de cartofi

Dacă aveți cartofi bio, sau din cultură proprie, nu este nevoie să curățați cartofii. În caz contrar, decojiți-i. Îndepărtați porțiunile verzi, întrucât acestea sunt toxice.

Dați-i prin storcătorul de fructe. Dacă nu aveți un storcător, mixați-i în robot sau treceți-i prin mașina de carne și stoarceți sucul.

Sucul de cartof crud poate fi consumat ca atare, sau în combinație cu suc de morcov, sfeclă, măr, ghimbir, miere.

Precauții și contraindicații

Din cauza faptului că au mult potasiu, cartofii cruzi trebuie consumați cu precauție de persoanele cu hiperpotasemie.

Sursă articol: Luke Coutinho, From scars, dark circle, arthritis, juice those potatos! https://www.youtube.com/watch?v=4ME-5PkQV6k&ab_channel=LukeCoutinho

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.