Sucul de sfeclă dizolvă plăcile de aterom și elimină metalelor grele și radioactive

V-ați întrebat vreodată de ce sucul de sfeclă roșie este indicat în cancer? Pentru că acesta curăță foarte bine sângele.

Totodată, furnizează organismului o doză generoasă de vitamine, minerale, microelemente, compuși antioxidanți și anticancerigeni.

Sucul care dizolva placile de aterom si elimina metalele grele si radioactive

Sucul care dizolva placile de aterom si elimina metalele grele si radioactive

Puterea detoxifiantă a sfeclei

Sfecla roșie este tonică, energizantă, remineralizantă, nutritivă, alcalinizantă, laxativă și depurativă.

Este foarte eficientă în curele de detoxifiere, de slăbire, de combatere a constipației și de prevenirea a bolilor. Poate fi consumată sub formă de salate sau suc.

În rădăcina sfeclei se găsește celuloză. Această substanță înlătură cu succes toxinele din corp și îmbunătățește digestia.

Citește și – 5 strategii care stimulează căile de detoxifiere ale ficatului – dr. Mindy Pelz

Biologul Eugen Giurgiu o recomandă în curele de eliminare a metalelor grele și radioactive din corp, precum și a plăcilor de aterom depuse în pereții vaselor de sânge.

Cea mai eficientă formă de administrare a sfeclei este sucul. Iar efectul acestuia poate fi potențat de acțiune depurativă a altor două rădăcinoase: morcov și ridiche neagră.

Suc pentru eliminarea metalelor grele și a plăcilor de aterom – rețetă

Ingrediente

• 1 kg de sfeclă
• 1 kg de morcov
• 1 kg de ridiche neagră

Mod de preparare

Rădăcinile se curăță de coajă și se spală bine. Se trec prin storcătorul electric și se colectează sucurile.

Dacă nu aveți un storcător electric, puteți da legumele prin robotul de bucătărie, urmând a stoarce terciul obținut printr-un tifon.

Sucurile obținute se amestecă bine. Licoarea obținută se transferă în sticle de culoare închisă. Se înfiletează strâns capacele și se pun în tava cuptorului.

Se încălzește ușor cuptorul și se introduce tava cu sticlele de suc. Se lasă 3 ore, apoi se depozitează în cămară sau în frigider.

Mod de administrare

Se consumă câte 1 lingură de suc, de 3 ori pe zi. Pentru o mai bună asimilare, administrarea se face între mese, pe stomacul cât mai gol.

Beeneficiile ingredientelor din rețetă

Sfecla roșie conține proteine, carbohidrați, fibre, zaharuri, acid folic, vitamina B6, fier, calciu, magneziu, fosfor, cupru, zinc și compuși fitochimici, precum betalaine și nitrați. Acestea din urmă au proprietăți antioxidante, antiinflamatoare și antitoxice.

Consumul de sfeclă roșie ajută la scăderea tensiunii și inflamației. Combate anemia, obezitatea și cancerul și protejează ficatul. Dr. Giurgiu menționează că sfecla este interzisă diabeticilor.

Citește și – Cura cu salată de sfeclă roșie ajută la detoxifierea organismului – dr. Cătălin Luca

Ridichea neagră susține fazele 1 și 2 de detoxifiere ale ficatului. Studiile au arătat că ajută la eliminarea acetaminofenului din corp.

Această legumă susține sănătatea ficatului, dar și digestia. Stimulează funcția boliară și ajutăla eliminarea colesterolului. Totodată, sucul de ridiche neagră favorizează dizolvarea calculilor biliari.

La fel ca celelalte două legume, morcovul este un puternic antioxidant. Sucul obținut din rădăcina sa are potențial anticancerigen puternic.

Reduce valorile tensiunii arteriale și a colesterolului. Combate diabetul, are efect protector asupra inimii, ficatului și rinichii. Este antiinflamator și imunostimulator.

Surse articol:

1. Eugen Giurgiu, Sfecla roșie, Cele mai Folosite 17 Plante pentru Vindecare, Editura Meteor Press, București, 2019, pp. 232-241
2. Jamie Eske, Katherine Marengo, Whta are the benefits of beetroot juice? Medical News Today: https://www.medicalnewstoday.com/articles/324898
3. Wholistic Matters, Spanish black radish: What is old is new again: https://wholisticmatters.com/spanish-black-radish-whats-old-is-new-again/
4. Rajeev Singh, Carrot juice: uses, benefits, side effects and more, PharmEasy: https://pharmeasy.in/blog/ayurveda-uses-benefits-side-effects-of-carrot-juice/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.