Sucul de ceapă roşie – remediu pentru ochi, stomac, alergii, prevenirea cancerului

Sucurile de fructe şi legume reprezintă pentru organism o baie de vitamine şi minerale.

Acestea ne întăresc şi ne readuc la viaţă prin bogăţia lor nutritivă.

Suc de ceapa rosie - leac pentru ochi, alergii, stomac, cancer

Suc de ceapa rosie – leac pentru ochi, alergii, stomac, cancer

Sucul de ceapă roşie este un astfel de elixir vegetal, care ne poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate.

Gustul picant și mirosul neplăcut al respiraţiei nu trebuie să fie piedici în includerea acestui leac în dietă.

Mulțimea de efecte terapeutice ale cepei sunt suficient de convingătoare.

Cu toate acestea, este bine ca pentru afecţiunile descrise mai jos să se ceară sfatul medicului.

Ambele tipuri de ceapă (albă şi roşie) au un indice glicemic mic.

Ambele oferă de asemenea aproximativ 10% din valoarea zilnică de vitamina C, şi aceeaşi cantitate de calciu per porţie.

Cu toate acestea, ceapa roşie conţine mult mai mulţi antioxidanţi decât ceapa albă.

Relaxează muşchii stomacului

Sucul de ceapă roşie este un remediu bun pentru persoanele care au probleme cu stomacul.

Un studiu publicat recent în revista de „Toxicologie” din America a arătat că sucul de ceapă roşie relaxează muşchii stomacului.

Deşi studiile de laborator au fost efectuate pe animale, cercetătorii sunt convinşi că sucul de ceapă are aceleaşi efecte asupra organismului uman.

Rezultate bune au fost dovedite şi în cazul crampelor stomacale cauzate de consumul de alimente stricate sau de stres şi oboseală.

Previne cataracta

50% din vârstnicii care ating vârsta de 80 de ani dezvoltă, mai devreme sau mai târziu, cataractă – un strat subţire care acoperă ochii şi înceţoşează vederea.

Conform Academiei Americane de Oftalmologie, sucul de ceapă roşie este eficient în prevenirea acestei afecţiuni.

Ţine cancerul departe

Sucul de ceapă roşie ar putea influenţa riscul pentru anumite tipuri de cancer.

Dovezile prezentat în revista de “Gastroenterologie” din America sugerează că o dietă bogată în ceapă roşie poate reduce riscul de a dezvolta cancer gastric.

Cancerul la stomac ucide mai mult de 10.000 de oameni în SUA în fiecare an.

Sucul de ceapă roşie se dovedeşte a fi anti-cancerigen şi în cazul cancerului de colon, de sân sau esofagian.

Un leac bun pentru alergii

Consumul de suc de ceapă rosie ar putea ajuta la reducerea atacurilor de alergie.

Această proprietate se datorează quercetinei din ceapa roşie.

Quercetina este un flavonoid care inhibă secreţiile histaminei şi a altor celule care pot declanşa reacţii alergice.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


5 comentarii

  1. Ma intreb cum puteti scrie asa ceva..? Cand cineva are gastrita inseamna ca mucoasa stomacului este aproape distrusa si stomacul inflamat, deci regim total in care ceapa si usturoiul sunt total excluse…

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.