Suc de Ceapă Roşie: Leac Pentru Ochi, Alergii, Stomac şi Cancer

Sucurile de fructe şi legume reprezintă pentru organismul nostru secat de orice substanţă nutritivă datorită stilului de viaţă „arid” pe care îl ducem, o baie de vitamine şi minerale, care ne întăresc, ne regenerează şi ne readuc la viaţă prin bogăţia lor nutritivă. Sucul de ceapă roşie este un astfel de elixir vegetal, aparent ciudat şi absurd, care ne poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate.

Suc de Ceapă Roşie

Suc de Ceapă Roşie

Deşi primul lucru care ne inhibă la gândul că am putea bea suc de ceapă este mirosul neplăcut al respiraţiei, sumedenia de efecte medicinale pe care le are asupra corpului nostru ne pot convinge să includem acest preparat în dieta zilnică. Cu toate acestea, este bine ca pentru afecţiunile descrise mai jos să se ceară sfatul unui medic înainte de adoptarea unui program nutritiv cu suc de ceapă roşie.

Ambele tipuri de ceapă (albă şi roşie) au un indice glicemic mic. Ambele oferă de asemenea aproximativ 10% din valoarea zilnică de vitamina C, şi aceeaşi cantitate de calciu per porţie. Cu toate acestea, ceapa roşie conţine mult mai mulţi antioxidanţi decât ceapa albă.

> Relaxează muşchii stomacului

Sucul de ceapă roşie este un remediu formidabil pentru persoanele care au probleme cu stomacul. Un studiu publicat recent în revista de „Toxicologie” din America a arătat că sucul de ceapă roşie relaxează muşchii stomacului. Deşi studiile de laborator au fost efectuate pe animale, cercetătorii sunt convinşi că sucul de ceapă are aceleaşi efecte asupra organismului uman. Rezultate bune au fost dovedite şi în cazul crampelor stomacale cauzate de consumul de alimente stricate sau de stres şi oboseală.

> Previne cataracta

50% din vârstnicii care ating vârsta de 80 de ani dezvoltă, mai devreme sau mai târziu, cataractă – un strat subţire care acoperă ochii şi înceţoşează vederea. Conform Academiei Americane de Oftalmologie, sucul de ceapă roşie este eficient în prevenirea acestei afecţiuni.

> Ţine cancerul departe

Sucul de ceapă roşie ar putea influenţa riscul pentru anumite tipuri de cancer. Dovezile prezentat în revista de “Gastroenterologie” din America sugerează că o dietă bogată în ceapă roşie poate reduce riscul de a dezvolta cancer gastric, de asemenea cunoscut sub numele de cancer la stomac, care ucide mai mult de 10.000 de oameni în SUA în fiecare an. Sucul de ceapă roşie se dovedeşte a fi anti-cancerigen şi în cazul cancerului de colon, de sân sau esofagian.

> Un leac bun pentru alergii

Consumul de suc de ceapă rosie ar putea ajuta la reducerea atacurilor de alergie- aceatsă proprietate se datorează quercetinului din ceapa roşie. Quercetina este un flavonoid care inhibă secreţiile histaminei şi a altor celule care pot declanşa reacţii alergice.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

5 comentarii

  1. Ma intreb cum puteti scrie asa ceva..? Cand cineva are gastrita inseamna ca mucoasa stomacului este aproape distrusa si stomacul inflamat, deci regim total in care ceapa si usturoiul sunt total excluse…

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.