Tonic IMUNITAR și ANTI-INFLAMATOR din MORCOV, GHIMBIR și TURMERIC

Articol scris de Ana-Maria Postolache

Acesta este un suc pe care îl puteți bea cât mai des, pentru întărirea imunității și îmbunătățirea stării generale de sănătate. Are efecte anti-inflamatoare, antioxidante, antidiabetice, imunostimulatoare, anticancerigene și multe altele.

Ghimbirul și turmericul sunt cele mai intens studiate antiinflamatoare naturale din lume. Sunt folosite în sistemele de medicină indiană și nu numai pentru reducerea inflamației din artrită, osteoartrită, colită ulcerativă.

Tonic imunitar si antiinflamator

Beneficii

Turmericul conține curcumină – un compus bioactiv cu puternice efecte antiinflamatoare și antioxidante. Dacă nu găsiți rădăcină de turmeric, puteți folosi pudră de turmeric. Se găsește și sub formă de capsule.

Ghimbirul conține gingerol – compusul principal cu acțiune antiinflamatoare și anti-cancerigenă.

Pe lângă efectul antiinflamator, curcumina și gingerolul au și acțiune analgezică, adică ușurează durerea, precum și disconfortul de la nivelul mușchilor, oaselor și a altor țesuturi din corp.

Aceste două condimente sunt benefice și pentru sistemul digestiv. Ghimbirul reduce greața și vărsăturile cauzate de sarcină, rău de mișcare sau chimioterapie. Totodată, ajută la o digerare mai rapidă a alimentelor. Turmericul este și el util în indigestie (gaze, balonare).

Nu în ultimul rând, rădăcina de ghimbir și turmeric inhibă creșterea tumorilor canceroase sau stopează dezvoltarea lor ulterioară.

Tonic imunitar și anti-inflamator – rețetă

Ingrediente

• 4 morcovi mari
• 2 portocale sau mandarine
• 2,5 cm de rădăcină de turmeric
• 2,5 cm de rădăcină de ghimbir
• 4 linguri de oțet de mere natural (sau oțet din cidru de mere cu turmeric și ghimbir)
• 1 praf de piper negru

Preparare

Decojiți morcovii, portocalele și rădăcinile de ghimbir și turmeric. Începeți apoi să stoarceți toate ingredientele, pe rând.

Turnați sucul obținut în pahare și presărați puțin piper negru. Acesta conține piperină, o substanță care crește enorm rata de absorbție a turmericului. În plus, are beneficii pentru sistemul digestiv și respirator (desfundă sinusurile).

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’3009, 2970, 5294′ button=’Cumpără aici’]

Surse bibliografice:

1. John Staughton (BASc, BFA), „8 Surprising Benefits Of Turmeric Ginger Tea”, articol publicat pe site-ul Organic Facts: https://www.organicfacts.net/health-benefits/herbs-and-spices/turmeric-ginger-tea.html
2. Ashley Miller, „What Are the Benefits of Ginger & Turmeric?” articol publicat pe site-ul LIVESTRONG.COM: https://www.livestrong.com/article/279740-what-are-the-benefits-of-ginger-turmeric/
3. LIVESTRONG.COM, „Ginger Turmeric Immunity Shot”: https://www.livestrong.com/recipes/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.