NECTAR de PIERSICI și CORCORDUȘE, cu MIERE

Nectarurile sunt băuturi savuroase de care ne bucurăm cel mai mult în sezonul estival, când avem posibilitatea să alegem dintr-o paletă variată de fructe proaspete.

Piersicile, caisele, prunele, corcodușele, căpșunile, bananele, inclusiv pepenele (galben sau verde) se pretează cel mai bine la rețetele de nectar, datorită consistenței lor cremoase.

Nectar piersici corcoduse

Am ales o metodă de preparare care nu afectează valoarea nutrițională al fructelor, nici gustul natural. Nectarul nu se fierbe, nici nu se îndulcește cu zahăr rafinat. Fructele proaspete se pasează pur și simplu și se amestecă apoi cu puțină miere de albine.

Totul este așadar cât se poate de natural, sănătos și hrănitor. Nectarul obținut se servește imediat, nu poate fi păstrat sau conservat pentru mai mult timp.

_____________________________________

Nectar de piersici și corcodușe – rețetă

Combinația de fructe din această rețetă este doar sugestivă. Puteți alege diferite fructe, în funcție de gust și posibilitate.

Ingrediente

• 2-3 piersici
• 3-4 corcodușe
• ½ banană
• 1 lingură de miere
• 100 ml de apă

Preparare

Fructele trebuie să fie coapte bine, pentru a da dulceață nectarului și totodată o textură cremoasă.

Se spală bine piersicile și corcodușele, se scot sâmburii și se taie bucăți. Se decojește banana și se rupe și ea bucăți. Se pasează totul, fie cu un blender manual, fie se mixează într-un blender/robot de bucătărie cu lama S.

Nectarul rezultat în urma pasării/mixării, se toarnă într-un pahar și se adaugă mierea. Se amestecă bine și se adaugă apoi câte puțină apă, amestecând continuu până la deplina incorporare.

Ajustați consistența nectarului după gust, adăugând mai multă sau mai puțină apă.

Nectarul obținut se servește imediat, sau se lasă la rece câteva minute. Este indicat să se bea într-un timp cât mai scurt, pentru a nu se oxida.

____________________________

Sursă: Elena Pridie, Rețete din Crudități, Nectar din piersici și corcodușe, Editura Sian Books, p. 130

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...
Loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.